ΡΟΗ 24/7:

Τα 7 τιπς για να τρώτε καλά και οικονομικά [λίστα]

eating-habits-708

Όλα είναι θέμα οργάνωσης και φαντασίας

Για να φάει κάποιος ένα σωστό και υγιεινό γεύμα δεν χρειάζεται να σπαταλήσει μια μικρή περιουσία για να αγοράσει τα υλικά.

 

Οι συνταγές που προτείνουν σεφ σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και αυτές του Διαδικτύου συμβαδίζουν με την εποχή και δημιουργούν λαχταριστά γεύματα με λίγα χρήματα.

Πέρα, όμως, από αυτό υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν και να φάτε υγιεινά αλλά και να μην ξοδέψετε πολλά.

Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Πριν πάτε στο σουπερμάρκετ φτιάξτε μία λίστα με τι σκοπεύετε να μαγειρέψετε αυτή την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα αγοράζετε όσα υλικά χρειάζεστε και δεν θα ξεφύγετε. Τιπ στο τιπ: Επιλέξτε υλικά με βάση την πυραμίδα τροφίμων.

Αγοράστε φρούτα και λαχανικά εποχής

Οταν τα οπωροκηπευτικά δεν είναι στην εποχή τους, η τιμή τους είναι πιο υψηλή. Οπότε, προτιμήστε φρούτα και λαχανικά, που είναι στον μήνα τους. Ετσι, θα κάνετε και οικονομία αλλά θα τρώτε και προϊόντα χωρίς πολλές πολλές επεξεργασίες.

Μην ψωνίζετε όταν πεινάτε

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ, νηστικοί, γιατί έτσι θα έχετε το νου σας στο φαγητό και θα ψωνίζετε όλο και πιο πολλά.

Ξεκινήστε από το μανάβικο

Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε πως το μεγαλύτερο μέρος του καροτσιού σας έχει γεμίσει με υγιεινές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε

Στο ψυγείο σας υπάρχουν: λίγα λαχανικά, λίγο κρέας από εχθές, ενώ στο ντουλάπι έχετε μακαρόνια και χυμό τομάτας. Γιατί να πάτε να ψωνίζετε και να μην φτιάξετε μια μακαρονάδα;

Πίνετε νερό

Πρώτον είναι ανέξοδο και δεύτερον δεν περιέχει περιττές θερμίδες ή ζάχαρη. Μείνετε μακριά από ανθρακούχα ή ζαχαρούχα γιατί κάνουν κακό στο σώμα και το δέρμα σας.

Τσεκάρετε τις προσφορές

Αν έχει έκπτωση στα ζυμαρικά και τα όσπρια, επιλέξτε να αγοράσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτά, καθώς θα σας χρειαστούν στο μέλλον. Στην επόμενη αγορά σας δεν θα βρίσκονται στη λίστα.

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή