ΡΟΗ 24/7:

Ξεχνάτε συνεχώς τους κωδικούς σας; - Ορίστε το εργαλείο που θα σας λύσει τα χέρια

password1-618x336

Στον σύγχρονο κόσμο των υπολογιστών και των έξυπνων συσκευών, οι κωδικοί πρόσβασης έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης όλων μας. Βρέθηκε όμως ο τρόπος ώστε να τον ξεφορτωθούμε μια και καλή.

 

Κωδικοί για πρόσβαση στο internet, για τα social media, για το e-mail, για οποιαδήποτε ιστοσελίδα εγγραφούμε, για κινητά, για κάρτες και για αμέτρητες άλλες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την καθημερινότητα μας. Τα passwords είναι το αντίτιμο στις διευκολύνσεις που παρέχουν οι έξυπνες συσκευές αλλά και το διαδίκτυο. Και αν ξεχάσουμε έναν από αυτούς, τότε η διαδικασία ανάκτησης του είναι από... βαρετή έως εξοργιστική.

Στις διαφορετικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, πρέπει να ασφαλίζουμε τους λογαριασμούς μας με σχετικά περίπλοκους αλλά και διαφορετικούς μεταξύ τους κωδικούς. Αλλιώς αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερους κινδύνους από το να ξεχάσουμε κάποιον από αυτούς. Πώς όμως θα καταφέρουμε να τους συγκρατήσουμε όλους; Επιτέλους βρέθηκε μια λύση. Ενας... διαχειριστής κωδικών.

Ως φυσικό επακόλουθο αυτού του προβλήματος, δημιουργήθηκαν μια σειρά από προγράμματα (τα οποία επίσης θέλουν κωδικό) που συγκεντρώνουν όλους τους κωδικούς που τους καταχωρούμε. Ετσι, ο μόνος κωδικός που θα πρέπει να θυμάται ο χρήστης ενός τέτοιου προγράμματος είναι αυτός που θα του δίνει πρόσβαση σε αυτό. Παράλληλα, τέτοιου είδους προγράμματα έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν πολύ ισχυρά passwords, αν ο χρήστης τους το επιθυμεί. Ετσι, μπορούμε να αποκτήσουμε πανίσχυρους κωδικούς, χωρίς καν να χρειάζεται να τους θυμόμαστε. Είναι ένα είδος... διαδικτυακής υγιεινής.

Ενα από τα γνωστότερα εργαλεία διαχείρισης κωδικών είναι το LastPass. Είναι δωρεάν και συνδέεται τόσο με υπολογιστές όσο και με κινητά. Παρέχει όλες τις δυνατότητες που προαναφέρθηκαν, αλλά αν κανείς θέλει να συνδέσει τους κωδικούς του κινητού και του υπολογιστή, θα πρέπει να κάνει συνδρομή που κοστίζει 1 δολάριο τον μήνα.

Αντίστοιχα με το LastPass είναι το Dashlane, το KeePassX αλλά και το Sticky Password. Ολα τους φτιαγμένα για να μας διευκολύνουν από αυτόν τον ατελείωτο εφιάλτη των κωδικών.

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή