ΡΟΗ 24/7:

Γκρέιπφρουτ ένα φυσικό φάρμακο για την καρδιά και όχι μόνο

847987

Πολλοί το πίνουν το πρωί γιατί έχουν ακούσει ότι ρίχνει την πίεση. Μιλάμε φυσικά για το γκρέιπφρουτ, ένα φρούτο πολύ χαμηλό σε θερμίδες και ταυτόχρονα γεμάτο με θρεπτικά συστατικά.


Καταρχήν μας δίνει ενέργεια λόγω των φυσικών του σακχάρων. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυσικών καροτενοειδών, όπως το λυκοπένιο, το β- καροτένιο καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά.

Περιέχει πολλές φυτικές ίνες και φυσικά νερό. Τα οφέλη του για την υγεία πολλά και αποδεδειγμένα. Έτσι, εξαιτίας του νερού και των φυτικών ινών που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και την αποφυγή αφυδάτωσης.

Παράλληλα, τα υψηλά ποσά βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών το καθιστούν ένα φυσικό φάρμακο για το καρδιαγγειακό μας σύστημα και όχι μόνο. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard δεν επηρεάζει σημαντικά το σάκχαρο και τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Επιπλέον σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία η κατανάλωση εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου σε γυναίκες, καθώς από μελέτες φάνηκε ότι εκείνες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες εσπεριδοειδών είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

neadiatrofis.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2