ΡΟΗ 24/7:

Οι επιστήμονες απαντούν: Ποια ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ

168734

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν κάποια μέθοδο αντισύλληψης έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή και να κάνουν πιο συχνά σεξ, από εκείνα που δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις.

 

Ειδικότερα, μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, διαπίστωσε πως οι δεσμευμένες (σε σχέση ή παντρεμένες) γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικές μεθόδους, ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να κάνουν πιο συχνά σεξ, από τις δεσμευμένες γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Πανεπιστημίου, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 210 χιλιάδες σεξουαλικά ενεργές γυναίκες από το 2005. Οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικές με τη σεξουαλική υγεία. Όλες οι γυναίκες βρίσκονταν σε αναπαραγωγική ηλικία, ήταν παντρεμένες, συζούσαν ή είχαν σχέση.

Τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν αφορούσαν θέματα συμπεριλαμβανομένων της συχνότητας του sex και του κατά πόσο χρησιμοποιούσαν αντισύλληψη. Από τις γυναίκες που ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν αντισύλληψη, το 90% δήλωσε πως είχε κάνει σεξ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδας. Από τις υπόλοιπες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 72%.

Η ερευνητική ομάδα λέει ότι τα αποτελέσματα οφείλονται πιθανότατα στο γεγονός ότι η αντισύλληψη διαχωρίζει τη σεξουαλική ευχαρίστηση από τις ευθύνες της εγκυμοσύνης. «Θέλουμε οι γυναίκες να έχουν καλύτερη, υγιέστερη, ασφαλέστερη σεξουαλική ζωή, διαχωρίζοντας το σεξ από το άγχος της εγκυμοσύνης. Η αντισύλληψη το κάνει αυτό», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Suzanne Bell.

Οι σύγχρονες μέθοδοι αντισύλληψης, σύμφωνα με τους ερευνητές, παρέχουν μία ευκαιρία να μειωθεί η πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, χωρίς να χρειάζεται να μειωθεί η συχνότητα του σεξ.

«Αν πάντως μελλοντική έρευνα αποδείξει ότι απλά καθιστώντας περισσότερο διαθέσιμες τις αντισυλληπτικές μεθόδους, πράγματι αυξάνονται οι πιθανότητες για περισσότερο σεξ στα δεσμευμένα ζευγάρια , τότε αυτό θα σημαίνει καλά πράγματα για τις ερωτικές ζωές των ανδρών και των γυναικών σε όλο τον κόσμο», καταλήγουν οι ερευνητές.

 

govastileto.gr

επιστροφή στην κορυφή