ΡΟΗ 24/7:

Γαστρονομικός Τουρισμός: Το υπόδειγμα της Ιταλίας...

italiko spageti

Δύο στους τρεις αλλοδαπούς αναφέρουν τη γαστρονομία στους κύριους λόγους επιλογής της Ιταλίας για το ταξίδι τους

 

Η γαστρονομία αποτελεί το ισχυρό χαρτί του ιταλικού τουρισμού, όπως διαπιστώνει ανάλυση της οργάνωσης Coldiretti, που είναι η κύρια οργάνωση των Ιταλών αγροτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας 1,5 εκατομμύριο μέλη.
Η ανάλυση, που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Μιλάνου ΒΙΤ, υπογραμμίζει ότι οι διεθνείς και εγχώριοι τουρίστες στην Ιταλία δαπανούν 5 δισ. ευρώ σε γεύματα και κρασί. Για το 17% των ταξιδιωτών η γαστρονομία αποτελεί τον κύριο λόγο επίσκεψης στην Ιταλία.
"Στην πραγματικότητα", αναφέρεται στη μελέτη, "οι Ιταλοί και οι αλλοδαποί τουρίστες στην Ιταλία ξοδεύουν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού τους για διακοπές στο φαγητό και στο κρασί".
Δύο στους τρεις αλλοδαπούς αναφέρουν τη γαστρονομία στους κύριους λόγους επιλογής της Ιταλίας για το ταξίδι τους. Αλλά και για τους Ιταλούς, το φαγητό και το κρασί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διακοπές τους: 1 στους 3 Ιταλούς αναφέρει ότι η επιτυχία του ταξιδιού εξαρτάται από τη γαστρονομία και τη γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.
Όπως υπογραμμίζει η Coldiretti, η ιταλική γαστρονομία αποτελεί πιο σημαντικό συστατικό στοιχείο των διακοπών ακόμη και από τις πολιτιστικές περιηγήσεις και τα ψώνια.
Χαρακτηριστικό της ζήτησης είναι ότι ο αριθμός των πιστοποιημένων ιταλικών προϊόντων τροφίμων και κρασιού έχει υπερβεί τις 4.600 και βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.
Ενδεικτικό στοιχείο, εξάλλου, της δημοφιλίας που απολαμβάνει στην Ιταλία ο αγροτουρισμός είναι η κίνηση το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου: 120.000 Ιταλοί επέλεξαν να το περάσουν σε κάποιο αγρόκτημα, απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό διήμερο στη φύση και δοκιμάζοντας την τοπική γαστρονομία.
Προφανώς, η τεχνογνωσία των Ιταλών στον γαστρονομικό τουρισμό μπορεί να αναβαθμίσει και τις προσπάθειες που γίνονται στη χώρα μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να προγραμματίσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι...

 

tornosnews.gr

επιστροφή στην κορυφή