xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κατηγορούν την Κ. Ιγγλέζη οι μεταλλωρύχοι

c221bb9e-f100-48e0-b796-d590e936d352

- Συνάντηση ΑΝΕΛ - εκπροσώπων των εργαζομένων στα Μεταλλεία

 

Βολές εναντίον της Βουλευτού Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη εξαπέλυσαν τα Σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, για την ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, σχετικά με την καθυστέρηση ελέγχου των καταγγελιών για περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός, από την Εισαγγελία Χαλκιδικής. Μάλιστα  στην απάντησή του ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την καθυστέρηση, ζητώντας πειθαρχικό έλεγχο (δείτε σχετικά εδώ).

Κάνοντας λόγο για "ωμή παρέμβαση", αναφέρουν: «Αφού η κ. Ιγγλέζη κατήγγειλε τους Πανεπιστημιακούς και μελετητές ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους κατά την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους εγκρίνοντας την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τους επιστήμονες της Ε.Χ. ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στην λειτουργία των εγκαταστάσεων, το ΣτΕ ότι δεν έκανε καλά την δουλειά του στις 16 αποφάσεις με τις οποίες δικαίωσε εμάς και την εταιρεία στην οποία δουλεύουμε, την αστυνομία ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της αποτρέποντας τους μεταφερόμενους "αγωνιστές" της να κάψουν τις Σκουριές, τώρα καταγγέλλει και την Eισαγγελία Χαλκιδικής ότι δεν κάνει καλά την δουλειά της κάνοντας ουσιαστικά ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης», συνεχίζοντας σε ακόμη πιο σκληρό τόνο: «Η κυρία Ιγγλέζη ανέφερε επίσης πως "οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι". Ναι, οι κάτοικοι της περιοχή είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί μας εκπροσωπεί ένας άνθρωπος κενός περιεχομένου με μόνο στόχο να στείλει μετανάστες χιλιάδες εργαζόμενους, να φέρει φτώχεια και μαρασμό στα Μαδεμοχώρια Χαλκιδικής, για να διατηρήσει μια βουλευτική καρέκλα!».

Παράλληλα τονίζουν ότι εργάζονται σε «ένα έργο που έχει δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ,  σε ένα Μεταλλείο με αυστηρούς κανονισμούς και πιστοποιήσεις, σε μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη για τη χωρά και το περιβάλλον» και καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας τους δεν θα σταματήσει.

Θετικές δεσμεύσεις από ΑΝΕΛ για τα Μεταλλεία

Σε δεύτερη κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας δηλώνουν ότι απέσπασαν θετικές δεσμεύσεις για το μέλλον της επένδυσης από τον εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Δημήτρη Καμμένο, στη συνάντηση που είχαν μαζί του.

«Την ώρα που σημαντικό κομμάτι του έργου μας έχει παγώσει και κινδυνεύουμε να δούμε το λουκέτο που θα μας κάνει πρώτα άνεργους και ύστερα μετανάστες, πήραμε επιτέλους μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις από τον κ. Καμμένο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τονίζουν ότι ο κ. Καμμένος τους ανέφερε πως πάγια τακτική του κόμματος είναι να στηρίζει την ανάπτυξη και την νομιμότητα. Τέλος οι μεταλλωρύχοι τονίζουν ότι ο κ. Καμμένος τους διαβεβαίωσε για τα παρακάτω:

- Εφόσον πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, σέβεται το περιβάλλον της Β.Α. Χαλκιδικής, και η νομιμότητα της δεν αμφισβητείται, όπως έχει αποφανθεί και το ΣτΕ με σειρά αποφάσεων, οφείλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας και την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου όπως αυτό έχει εγκριθεί

- Το ενιαίο σχέδιο για παράλληλη αξιοποίηση των κοιτασμάτων Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών,  με ίδρυση μεταλλουργίας και καθετοποίηση της παραγωγής μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της χώρας μας. 

- Είναι δυσάρεστο να βλέπουμε τους ξένους επενδυτές να εγκαταλείπουν την χώρα, όταν μάλιστα δεν βλέπουμε την πρόθεση άλλων να τους αντικαταστήσουν. Είναι δυσάρεστο να βλέπουμε όλο και περισσότερους άνεργους Έλληνες.

 

-         

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 19:58
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2