ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Γ. Τζίτζιου με τον Κ. Μητσοτάκη στην ΚΕΔΕ

tz mits1

Ο κ.Τζίτζιος υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη διοικητική δομή στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμη

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο της έναρξης ενός διαλόγου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα πολιτικά κόμματα. Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης έκανε και ο Δήμαρχος Σιθωνίας και μέλος της ΚΕΔΕ Γιάννης Τζίτζιος.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που όπως τόνισε, εδράζονται σε μια νέα αρχιτεκτονική αποκέντρωσης, όπου η Αυτοδιοίκηση διαθέτει επαρκή διοικητική, οργανωτική και αναπτυξιακή δομή, με οικονομική αυτοτέλεια, με το κεντρικό κράτος να διαδραματίζει στρατηγικό και επιτελικό ρόλο.

Ο κ.Τζίτζιος στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η υφιστάμενη διοικητική δομή στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμη και ήρθε η ώρα όσα εφαρμόζονται με επιτυχία εδώ και χρόνια στην ΕΕ να γίνουν πράξη και στη χώρα μας. «Η ενίσχυση της αποκέντρωσης είναι μονόδρομος. Απαιτείται επειγόντως μια επανατοποθέτηση της διοικητικής δομής το κράτους, ώστε να μπορέσει να είναι περισσότερο αποτελεσματική και χρήσιμη η διαχείριση των τοπικών ζητημάτων προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών» ανέφερε ο κ. Τζίτζιος.

επιστροφή στην κορυφή