ΡΟΗ 24/7:

Από την αρχή ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για το Ποσείδι

posidi paralia

Νέες ημερομηνίες από το ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για το κάμπινγκ στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Επιβεβλημένη η παράταση για αλλαγές στο χωροταξικό, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Τι εξασφαλίζουν οι εν δυνάμει επενδυτές.

 

Με αλλαγές στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) πρόκειται να επαναπροκηρύξει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τον διαγωνισμό για το μεγάλο ακίνητο στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Οι προσφορές επρόκειτο να κατατεθούν την επόμενη Δευτέρα, αλλά την τελευταία στιγμή έγινε γνωστό πως θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες στο προσεχές μέλλον εξαιτίας των σημαντικών αλλαγών που προωθούνται στο ΕΣΧΑΔΑ. Στο ταμείο υποστηρίζουν πως οι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επενδυτές για το ακίνητο των 160 στρεμμάτων, με θαλάσσιο μέτωπο 370 μέτρων.

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας» θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού που πρόκειται να συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην εταιρεία θα εισφέρει:

(α) Το δικαίωµα επιφανείας επί του τµήµατος του ακινήτου έκτασης 123.172 τ.µ. που περιλαµβάνει την έκταση 45.407 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Α' Απολύτου Προστασίας του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και δασικές εκτάσεις επιφάνειας 77.765 τ.µ. και

(β) Το δικαίωµα της πλήρους κυριότητας, νοµής και κατοχής επί τµήµατος του Ακινήτου έκτασης 127.251 τ.µ. που περιλαµβάνει α) την έκταση του camping εµβαδού 86.611 τ.µ. και β) την έκταση εµβαδού 40.640 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Β' του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

Το ΕΣΧΑΔΑ προέβλεπε την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων, με συντελεστή δόμησης 0,2 σχεδόν για το σύνολο του ακινήτου. Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου 2014, αλλά στη συνέχεια πάγωσε εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής και στις 12 Μαρτίου 2015 είχε αποφασιστεί η αναστολή του.

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την επανεκκίνηση του διαγωνισμού, αλλά υπήρξαν ήδη δύο αλλαγές στην ημερομηνία κατάθεσης προσφορών. Οικονομικοί σύμβουλοι του ταμείου είναι η Alpha Bank ΑΛΦΑ και η Alpha Αστικά Ακίνητα, νομικός σύμβουλος το γραφείο Μπαχάς, Γραμματίδης και Συνεταίροι και τεχνικός σύμβουλος η «Δέκαθλον».

 

euro2day.gr

επιστροφή στην κορυφή