ΡΟΗ 24/7:

Ημερίδα για την Ευφυή Γεωργία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

eufuhs gewrgia

- Στα πλαίσια της =

 

Ημερίδα με θέμα "Ευφυής Γεωργία" διοργανώνουν η YANNI’S OLIVE GROVE σε συνεργασία με την GAIA Επιχειρείν και με το Κέντρο Ελιάς Κρίνος του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, αίθουσα C Περίπτερο 8 Δ.Ε.Θ. στα πλαίσια της DETROP.
Η Ευφυής Γεωργία είναι ένα μοναδικό στην Ελλάδα πιλοτικό καλλιεργητικό πρόγραμμα ελαιώνων με σκοπό την δημιουργία ανώτατης ποιότητας προϊόντων ελιάς.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

11:00 χαιρετισμοί

Ιωάννης Ταχματζίδης Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Dr. Κυριάκος Ποζρικίδης Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ

Συντονίστρια:  Κική Ζηνοβιάδου Καθηγήτρια στο Κολέγιο Περρωτής της Τεχνολογίας Τροφίμων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής / γευσιγνώστρια ελαιολάδου.

11:10-11.20 Γενική παρουσίαση του προγράμματος της ευφυούς γεωργίας η οποία εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα στους ελαιώνες της YANNI’S OLIVE GROVE στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Μιχαήλ Γενιτσαργιώτης, Γεωπόνος MSc Ερευνητής Κολεγίου Περρωτής

11:20-11:40 Κέντρο Ελιάς ΚΡΙΝΟΣ: Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης στα πλαίσια του Προγράμματος Γεωργίας Ακριβείας και Ευφυούς Γεωργίας καλλιέργειας ελαιοδέντρων.

Dr. Αθανάσιος Γκέρτσης Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Κρίνος του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

11:40-11:50 Αμερικανική Γεωργική Σχολή Προϊόντα ελιάς: Καινοτομία και οι νέοι ορίζοντες. Η συμβολή του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Κολεγίου Περρωτής.

Νικόλαος Χατζηλίας Χημικός Μηχανικός, Υπεύθυνος γραφείου μελετών και συμβουλευτικής , Ανάπτυξης νέων προϊόντων Επιχειρηματικό κέντρου Αγροδιατροφικού τομέα και καινοτομίας της Αμερικανικής Γ. Σχολής.

11.50 - 12.10 Επιτραπέζια ελιά. Ο γνωστός άγνωστος της αγροτικής μας οικονομίας.

Η γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας

Dr. Γεώργιος Ντούτσιας Προέδρος της ΔΟΕΠΕΛ. (Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς)

12:10 -12:20 Η επίδραση της εφαρμογής συστήματος Ευφυούς Γεωργίας στην ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των επιτραπέζιων ελιών.

Κωσταντίνος Τερτιβανίδης Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και Panel leader της οργανοληπτικής αξιολόγησης επιτραπέζιας ελιάς

12:20-12:30 Η επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής στην Ελληνική και την Παγκόσμια αγορά.

Η συμβολή των προγραμμάτων Ευφυούς και Συμβολαιακής Γεωργίας στην ποιότητα των τελικών προϊόντων.

Βασίλειος Τσαρούχας γεωπόνος ΔΕΑΣ Α.Ε

Παύλος Δέας μέλος Δ.Σ.ΠΕΜΕΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών-Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών), Δ.Σ. ΔΕΑΣ Α.Ε.

12:30-12:40 Η συμβολή των σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας στην βελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου.

Κική Ζηνοβιάδου Καθηγήτρια στο Κολέγιο Περρωτής της Τεχνολογίας Τροφίμων της Αμερικανικής Γ. Σχολής / γευσιγνώστρια ελαιολάδου.

12:40-13:00 Ερωτήσεις

13:00 - Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία αγουρελαίων και πράσινων ελιών Χαλκιδικής της YANNI’S OLIVE GROVE στο περίπτερο 12 stand C1-3 από τους ειδικούς γευσιγνώστες κ. Ζηνοβιάδου και κ. Τερτιβανίδη.

επιστροφή στην κορυφή