ΡΟΗ 24/7:

Αστακομακαρονάδα με noodles και γλυκάνισο

astakos-noodles
Αυτά είναι γούστα...


Υλικά:
1 αστακό περίπου μισού κιλού
1 πακέτο noodles
πιπεριά κόκκινη και πράσινη
½ μαραθόριζα
2-3  αστεράκια γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι άσπρο
1 ποτήρι λευκό κρασί Ασύρτικο Αφυταίων Γαία
ελαιόλαδο
βούτυρο

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό και τη βάζουμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα αστεράκια γλυκάνισου, αλάτι και λίγο βούτυρο. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τον αστακό μας και τον αφήνουμε περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τον αστακό και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας.
Σπάμε κατά μήκος τον αστακό μας και τον ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι. Βουτυράκι, πιπεριές, μαραθόριζα και ένα ποτήρι λευκό Ασύρτικο. Αφήνουμε να κοχλάσει και να δημιουργήσει σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε με τον ίδιο οίνο το γεύμα μας.

Αστακό μπορείτε να βρείτε στο ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού, κατά παραγγελία.

επιστροφή στην κορυφή