Κουσκουσάκι με χοιρινό
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Αγνά υλικά, ολόφρεσκα κρέατα και διαλεγμένα λαχανικά, μόνο καλό αποτέλεσμα μπορούν να έχουν!
Άλλο ένα ζουμερό φαγητό... Ελάτε να δούμε πως θα το φτιάξουμε!
Υλικά:
800 γρ. χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι ξερό
½ μαραθόριζα
2 χούφτες φασολάκι πλατύ σπασμένο
flakes καρότου
σέλερυ τουρσί
400 γρ. κους κους
αλάτι
πάπρικα
καγιέν
ελαιόλαδο
1 κ.σούπας πελτέ
60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
-Τσιγαρίζουμε το κρέας μας σε ελαιόλαδο. Μόλις θωρακιστεί, προσθέτουμε τα λαχανικά και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά.
-Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και μόλις μαραθούν και γυαλίσουν καλά, προσθέτουμε το κους κους μας.
-Αφού έχουμε ανακατέψει καλά και έχουν πάρει χρωματάκι κόκκινο όλα από τον πελτέ, προσθέτουμε 650 ml ζεστό νερό.
Αφήνουμε να πάρει την βράση του σε μέτρια φωτιά. Ίσως χρειαστεί στην πορεία άλλα 100 ml νερό. Πάντα ζεστό. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 9,00 ευρώ
Μερίδες: 4-5
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου