ΡΟΗ 24/7:

Στρατηγικές επενδύσεις ζητούν 40 Βουλευτές της ΝΔ

nd logo

- Ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομίας

 

Τις στρατηγικές επενδύσεις που προσέλκυσε η παρούσα κυβέρνηση, καθώς και το στάδιο που βρίσκεται η αδειοδότηση των επενδύσεων που είχε προσελκύσει η προηγούμενη, ύψους 1,4 δις ευρώ, ζητούν να μάθουν 40 Βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές. Συγκεκριμένα είχε εγκρίνει τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,4 δις ευρώ. Πρόκειται για τα εξής έργα: α) Loyalward Ltd. – Ίτανος Γαία, σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στο ΒΑ Άκρο της Κρήτης, στη χερσόνησο Σίδερο του Δήμου Σητείας, 268 εκατ. ευρώ, β) Pravita Estate Holdings, σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στη Χαλκιδική, 726 εκατ. ευρώ, γ) Dolphin Capital – Kilada Hills, ανάπτυξη σύνθετης τουριστικής επένδυσης στην Κοιλάδα Αργολίδας, 418 εκατ ευρώ.
Επειδή η Ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση και επειδή θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα σας στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων, ερωτάται ο κ. Υπουργός: α) Ποιες επενδύσεις έχει προσελκύσει η Κυβέρνηση σας προκειμένου να ενταχθούν στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων; β) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδοτική διαδικασία των επενδύσεων, που είχε προσελκύσει η προηγούμενη κυβέρνηση;».

επιστροφή στην κορυφή