ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: Να ζητήσει συγνώμη ο Ανδριανόπουλος για τις δηλώσεις του για τον Ιβάν Σαββίδη

tzitzi grafeio

Τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη

 

Ως «ανιστόρητες» χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τις δηλώσεις του πρώην Βουλευτή, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, για τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και γενικότερα τον Ποντιακό Ελληνισμό, στις οποίες τους χαρακτηρίζει «φιλοξενούμενους» στην Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι καταδικαστέα, τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλοι οι Έλληνες που πληροφορήθηκαν ή διάβασαν τις ανιστόρητες αναφορές Ανδριανόπουλου νοιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι και δικαίως απαιτούν επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη. Είναι πραγματικά παράλογο να διατυπώνεται η άποψη ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός, ακόμα και κάθε Πόντιος ξεχωριστά, είναι ‘φιλοξενούμενος’ στην Ελλάδα. Ο ετεροπροσδιορισμός των ανθρώπων συνιστά ολοκληρωτική αντίληψη και υποκρύπτει ρατσιστικά αντανακλαστικά. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι απόλυτα καταδικαστέα και κατακριτέα τόσο για το γεγονός ότι σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο ο Ελληνισμός χρειάζεται να μείνει ενωμένος μακριά από διαχωρισμούς και διακρίσεις, όσο και γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδης αρχές και αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στον Ιβάν Σαββίδη, ως Έλληνας έχει αποδείξει την αγάπη και τον πατριωτισμό του, με την απόφασή του να επενδύσει στην Ελλάδα στην πιο δύσκολη συγκυρία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ταυτόχρονα, χωρίς ποτέ να το διαφημίσει ή να ζητήσει τα οποιαδήποτε ανταλλάγματα, βοηθά σημαντικά την Ορθοδοξία και τον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι απαράδεκτη κάθε απόπειρα ακύρωσης αυτής της μεγάλης προσπάθειας με αφορμή τον τυφλό οπαδισμό. Το έργο του αξίζει σεβασμού και ο ίδιος μια ειλικρινή προσωπική συγγνώμη».

επιστροφή στην κορυφή