Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατακλυσμός στο Σάο Πάολο: Τουλάχιστον 15 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές

20san-708 3

Oι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή περιοχές κοντά στο Σάο Πάολο, τη μεγαλούπολη των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Δέκα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία κατολίσθηση και άλλοι δύο πνίγηκαν, επισημαίνεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό των ομάδων διάσωσης στο Twitter .

Σύμφωνα με τον πύραρχο Μάρκος Παλούμπο, όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος G1, 8 άνθρωποι αγνοούνται στην πόλη Μαϊριπόρα (Πολιτεία Σάο Πάολο), αφού καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια δύο σπιτιών τα οποία κατέρρευσαν.

Το Φράνκο ντα Ρόκα, μια επίσης πολυπληθής συνοικία του Σάο Πάολο, είναι μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, όπως ακριβώς το Ιταπέβι και το Καϊέιρας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo News μετέδωσε εικόνες από το κέντρο της πόλης Φράνκο ντα Ρόκα όπου οι δρόμοι έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά τα οποία καλύπτουν τις οροφές των αυτοκινήτων, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις των σπιτιών.

Στο Ιταπέβι οι πυροσβέστες διέσωσαν μια οικογένεια που είχε καταφύγει στη στέγη ενός σπιτιού, τα μέλη της οποίας απομάκρυναν με βάρκες.

Λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών, το διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο παρέμεινε κλειστό για διάστημα 6 ωρών, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία GRU Airport.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την περιοχή έπειτα από δύο χρόνια έντονης ξηρασίας.

iefimerida.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Στάκη Δωροθέα

Halkidikifocus 2014-2020