xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επαφές του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού στην έκθεση ΙΤΒ

f5cea848-8766-40f7-9580-6f65d32cb3e8

Πρόγραμμα Β2Β επαγγελματικών συναντήσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ

 

Σειρά προκαθορισμένων επαγγελματικών συναντήσεων πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ι.Τ.Β. (9 – 13.3.16) ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, παρουσιάζοντας σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από ολόκληρη την Ευρώπη και τη μεσογειακή λεκάνη ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα θεματικών διακοπών.
Η διευθέτηση και πραγματοποίηση των επαφών αποτέλεσε προϊόν καταγραφής υφιστάμενων συνεργασιών, προκειμένου αυτές να ενισχυθούν, αλλά και θεματικών μορφών τουρισμού έτσι, ώστε να προταθούν νέες συνεργασίες βασισμένες σε καινοτόμα τουριστικά πακέτα.

Οι Ελβετοί

Με βάση αυτά τα δεδομένα πραγματοποιήθηκαν 5 συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από την Ελβετία, η τουριστική αγορά της οποίας αποτελεί στόχο για τις νεοφυείς κυρίως επιχειρήσεις της ανατολικής Χαλκιδικής. Κατά τη διάρκεια των επαφών παρουσιάσθηκε ο τουρισμός πολυτελείας και yachting, τα κέντρα ευεξίας της περιοχής, οι private αποδράσεις σε μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος και η gourmet γαστρονομία, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις συνεδριακές προτάσεις της προαθωνικής χερσονήσου. Το έκδηλο ενδιαφέρον των συνομιλητών είχε ως αποτέλεσμα το «κλείδωμα» της συμμετοχής τους στο πρώτο «ελβετικό» ταξίδι εξοικείωσης που οργανώνεται ποτέ στη Χαλκιδική και θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Οι Ιταλοί

Ιδιαίτερες ήταν βέβαια οι 3 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με Ιταλούς tour operators και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, οι οποίες είτε αναμένεται να αναζωπυρώσουν παλιές συνεργασίες είτε να σηματοδοτήσουν νέες. Η παρουσίαση του νέου επαγγελματικού οδηγού που εξέδωσε ο Οργανισμός πριν από τρεις μήνες, αναφορικά με το θαλάσσιο τουρισμό και τις πολλαπλές δυνατότητες του προορισμού γύρω από το καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών, αφενός μεν τοποθετεί στον τουριστικό χάρτη νέους τοπικούς προορισμούς, αφετέρου προκαλεί το επαγγελματικό ενδιαφέρον ενισχύοντας την «καλοκαιρινή» φήμη της περιοχής.

Οι Γερμανοί

Ακολούθησαν 12 πολύ ενδιαφέρουσες επαφές με Γερμανούς κλαδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι είτε συνεργάζονται με επιχειρήσεις της περιοχής μέσω τοπικών τουριστικών γραφείων είτε εξέφρασαν ενδιαφέρον σύναψης νέων επαγγελματικών συμφωνιών, εφόσον οι συνθήκες και το κλίμα δεν αποτρέψουν την πρόθεση. Η εστίαση εδώ αφορούσε διακοπές ειδικού ενδιαφέροντος με τον ιστορικό, περιπατητικό και πολιτιστικό τουρισμό να κυριαρχούν ως προς το θέμα.

Οι Τούρκοι

Οι 4 επαφές με Τούρκους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων είχαν ως θέμα τη σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου των Σιδηροκαυσίων με τον city break τουρισμό της Θεσσαλονίκης αλλά και την τοποθέτηση στην πολιτιστική διαδρομή που ακολουθεί την Εγνατία Οδό από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη της ημερήσιας πολιτιστικής επίσκεψης στην ανατολική Χαλκιδική. Τόσο οι συνομιλητές όσο και η εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB) αναμένονται στα μέσα του Απρίλη στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ειδικό ταξίδι εξοικείωσης και γνωριμίας με το νέο προσφερόμενο προϊόν.

Οι υπόλοιπες επαφές

Δεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία, την Κύπρο, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελλάδα και χώρες της ρωσικής επικράτειας, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατά περίπτωση για τις θεματικές προτάσεις του προορισμού. Ανάλογες ήταν και οι επαφές με Γερμανούς εκπροσώπους Τύπου, 4 από τους οποίους θα λάβουν μέρος σε press trip κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Mount Athos Area KOUZINA 2016.
Σε μία κρίσιμη για τον ελληνικό τουρισμό καμπή, με τα μεγάλα εθνικά προβλήματα να βρίσκονται απέναντι σε κάθε τοπική ή εθνική προσπάθεια και να διαμορφώνουν με κάθε τρόπο την εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, όπως και όλοι οι κλαδικοί φορείς, δίνει πραγματική μάχη, ώστε να διαφυλάξει ό,τι με σκληρή δουλειά πέτυχε τα τελευταία χρόνια για λογαριασμό της ανατολικής Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos