ΡΟΗ 24/7:

Γη SOS: Εσπασε κάθε ρεκόρ αύξησης θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο

february-temperatures708

Ο θερμότερος Φεβρουάριος που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως ήταν αυτός που πέρασε, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αύξησης θερμοκρασίας.

 

Οπως ανακοίνωσε η NASA, με βάση τα αριθμητικά δεδομένα που τηρεί, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο ήταν κατά 1,35° C πιο υψηλές σε σχέση με τον μέσο όρο για αυτόν τον μήνα και κατά 0,2° C πιο υψηλές σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, που επίσης ήταν ο πιο θερμός Ιανουάριος όλων των εποχών, με αύξηση κατά 1,14° C.

Στην Αρκτική, δε, η κατάσταση είναι δραματική, αφού καταγράφονται θερμοκρασίες μέχρι και 16 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το αποτέλεσμα ήταν «πραγματικό σοκ και μια ακόμα υπενθύμιση της συνεχιζόμενης αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, που οδηγεί στο φαινόμενο του θερμοκηπίου», έγραψαν έγκυροι αναλυτές.

Ο δε Gavin Schmidt, διευθυντής του Goddard Institute for Space Studies, που διατηρεί τη βάση δεδομένων της NASA για τις θερμοκρασίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε μέσω Twitter ότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει μηνιαίες καταγραφές, ωστόσο εκείνη του μήνα Φεβρουαρίου είναι πολύ «ιδιαίτερη» και απλά σχολίασε: «Ουάου!».

«Βρισκόμαστε σε μια φάση κλιματικής έκτακτης ανάγκης», είπε, από την πλευρά του, ο Stefan Rahmstorf από το γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνας για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Παρ' όλα αυτά, ο Φεβρουάριος δεν έσπασε το ρεκόρ του πιο θερμού μήνα, κάτι που αναμένεται να συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο...

february-temperatures

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή