ΡΟΗ 24/7:

Ανταλλαγή πυροβολισμών στις Βρυξέλλες -Σε έρευνα για το μακελειό στο Παρίσι

vryxeles.15.3.708

Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες νωρίς το απόγευμα, όταν έπεσαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έρευνα σχετιζόταν με το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Tέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, ο ένας από αυτούς σοβαρά, ενώ οι ύποπτοι διέφυγαν από τη σκεπή του κτιρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους. Μάλιστα, σταμάτησαν και κάποια δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ έκλεισαν και τα σχολεία της περιοχής.

Η έρευνα συνεχίζεται ενώ περίπου στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)- 2 ώρες μετά από την αρχική επιχείρηση- υπήρξαν αναφορές για νέους πυροβολισμούς. Ο δήμαρχος της περιοχής, δήλωσε στη Le Soir ότι ένας ή περισσότεροι έχουν οχυρωθεί στο διαμέρισμα. Στις 8 μ.μ. τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας από τους δράστες είναι νεκρός, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για δύο ακόμη άτομα που διαφεύγουν.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν κατά τη διάρκεια κοινής έρευνας της γαλλικής και βελγικής αστυνομίας σε σπίτι στο προάστιο Φόρεστ, κοντά στο Μόλενμπεεκ, όπου οργανώθηκε το αιματοκύλισμα του Παρισιού. Σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό εκείνων που διέφυγαν. Σύμφωνα με το BBC, οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι το σπίτι το οποίο θα ερευνούσαν ήταν άδειο, όταν ξαφνικά δέχθηκαν πυρά. Το διαμέρισμα βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι, όμως- σύμφωνα με πηγή από τις βελγικές αρχές την οποία επικαλείται η Telegraph- η σημερινή έρευνα δεν σχετίζεται με αυτό το πρόσωπο.

vryxeles.15.3.1

iefimerida.gr

 

επιστροφή στην κορυφή