Ετοιμαζόμαστε για τσιπουράκι και φεύγουμε για Πευκοχώρι!
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Μας έχει κάτι ο Μπακάλης... και μας περιμένει
Από τις καλύτερες υποδοχές που έχω βιώσει σε εστιατόρια και ταβέρνες, είναι και αυτή στον Μπακάλη. Χαμόγελο πλατύ, γεμάτο ειλικρίνεια, δυνατή χειραψία και η σωστή επιλογή τραπεζιού. Ξέρει οτι θέλουμε με το Κορινάκι να χαζεύουμε την θάλασσα...
Η αναμονή στο τραπέζι για το γεύμα, γίνεται νόστιμα και παραδοσιακά! Ένα τσιπουράκι για τα καλωσορίσματα, ζεστό ψωμί και ένα κομμάτι τυρί με λίγο ελαιόλαδο. Μπουκιά και λαχτάρα, μπουκιά και ανάμνηση!
Έπειτα ξεκινούν τα ορεκτικά και οι σαλάτες. Φυσικά οι πατάτες είναι φρέσκιες και το σκουμπρί καπνιστό, όπως επίσης και τα χόρτα είναι ημέρας. Τα ψάρια; Εκεί σας θέλω! Τα ψάρια κύριοι και κυρίες, αν είστε κι εσείς τόσο τυχεροί σε θέμα ημέρας και ψαριάς, τα έχει βγάλει ο ίδιος ο Πέτρος από την θάλασσα, εκεί στο Πευκοχώρι. Είναι μοναδικό να τρως μικρή τσιπουρίτσα στο τηγάνι, έχει άλλη γεύση!
Φυσικά δεν μένει μόνο στα ψάρια, βγάζει και όστρακα! Αυτά δεν θέλουν και μαγείρεμα... Λίγο λεμονάκι και φάγωμα εκείνη την στιγμή. Να μην χάνουμε και χρόνο!
Αυτό όμως που δεν μας είπε πως έφτασε στο μαγαζί του, είναι αυτό το θηρίο καβούρι! Είναι από αυτά σε μέγεθος, που μόνο την μια δαγκάνα να πάρεις μπροστά σου, χορταίνεις...
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου