Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαύρος ξυδάτος, που μένει!

gavros-xidatos
Βρήκαμε στο ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού, γαύρο XXL και τον κάναμε ξυδάτο! Εύκολος, γρήγορος και εξαιρετικός μεζές...


Υλικά:
1 κιλό γαύρο XXL
200ml άσπρο ξύδι
1 κ.σούπας χοντρό αλάτι
σπορέλαιο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον γαύρο μας από κεφάλι και εντόσθια και φιλετάρουμε. Τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει καλά και περιχύνουμε με το ξύδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και σφραγίζουμε με λίγο λάδι. Ο γαύρος μας θα είναι έτοιμος σε 4 μόλις μέρες.

Αν θέλετε να φτιάξετε γαύρο ξυδάτο και να τον αποθηκεύσετε σε βάζα, μπορείτε μετά την τέταρτη ημέρα να αλλάξετε το τάπερ με γυάλινα βάζα, να τον σφραγίσετε καλά και να τα αποθηκεύσετε σε σκιερό και δροσερό μέρος, αρκεί να τα αφήσετε ανάποδα.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεται, πως το μέγεθος του γαύρου δεν είναι ποτέ δεδομένο, όπως επίσης και η ψαριά του. Οπότε, καλά θα κάνουμε να ρωτάμε τον ιχθυοπώλη μας, Γιάννη Πανανό πότε έχει φεγγάρι, γιατί είναι οι μέρες που δεν βγαίνουν τα καϊκια για καλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 13:50

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2020