Ζουμερό κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδα-μπύρα
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Από τις πιο ζουμερές τηγανιές, γεμάτη αρώματα!
Υλικά:
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι)
250 γρ. μανιτάρια agaricus
1 κουτάκι μπύρα
ελαιόλαδο
1 κ.γλυκού σκόνη μουστάρδας
2 κ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
φρέσκια ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Από το βράδυ, μαρινάρουμε το κοτόπουλο με ένα μείγμα μπύρας, μουστάρδας –σκόνη και ντιζόν-, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο αφού το έχουμε κάνει καλό μασάζ.
Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και την φρέσκια ρίγανη. Ενισχύουμε με υγρά από την μαρινάδα και το αφήνουμε να κοχλάσει καλά.
Σερβίρεται ζεστό με ζυμωτό ψωμί από το αρτοποιείο του Στέλιου.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κεφαλογραφιέρα σε κυβάκια, την ώρα που θα προσθέσετε και τα μανιτάρια.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 10,00 ευρώ
Μερίδες: 4
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου