ΡΟΗ 24/7:

Ιστορική συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο στην Κούβα

obama castro

«Η αλλαγή θα έρθει» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

 

Στην Κούβα για μια ιστορική επίσκεψη τριών ημερών βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα συναντάται με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψία στην Αβάνα, την οποία αμερικανός ηγέτης επισκέπτεται εδώ και 88 χρόνια. Η συνάντηξη ξεκίνησε με χαμόγελα, προτού οι δύο άνδρες συνεχίσουν τις συνομιλίες τους κεκλεισμένων των θυρών.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο αμερικανός ηγέτης θα ασκήσει πιέσεις στον ηγέτη της Κούβας, ώστε αυτός να προχωρήσει σε οικονομικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ενώ θα ακούσει τα παράπονα του συνομιλητή του σχετικά για τις αμερικανικές κυρώσεις που παραμένουν σε ισχύ.

Ο αμερικανός Πρόεδρος, ο πρώτος που επισκέπτεται τις ΗΠΑ από το 1928, είπε πριν από τη συνάντηση ότι η αλλαγή θα έρθει στην Κούβα και ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο το κατανοεί αυτό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Μέγαρο της Επανάστασης.

Μαζί με τον Ομπάμα βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Σούζαν Ράις και Μπεν Ρόουντς.

Ο Ομπάμα είπε στον Ραούλ Κάστρο ότι ο Τζον Κέρι και ο Μπεν Ρόουντς «έκαναν όλη τη δουλειά» της προσέγγισης Κούβας - ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο για τον Χοσέ Μαρτί, τον ποιητή της κουβανικής ανεξαρτησίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε βόλτα στην Αβάνα υπό βροχή.

 

in.gr

επιστροφή στην κορυφή