ΡΟΗ 24/7:

Σήμερα η συναυλία της βραβευμένης Χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Μουδανιών

e6cac992-41e9-4265-b1d2-1886eff36dcc

- Με τραγούδια από το Βυζάντιο έως σήμερα


«Ένα Μουσικό ταξίδι από το Βυζάντιο στον 20ό αιώνα», θα επιχειρήσει η βραβευμένη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Η Χορωδία θα ταξιδέψει το κοινό από τον ύμνο «Τη υπερμάχω Στρατηγώ» και το παραδοσιακό τραγούδι της Ηπείρου «Γιάννη μου το μαντήλι στου, στη «Μαγική Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι, στη «Θεσσαλονίκη μου, τουΜανώλη Χιώτη, αλλά και στη Dancing Queen, των ΑΒΒΑ.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του σχολείου, του Δήμου και της Περιφέρειας. Ωστόσο, τo 2015 ήταν η μεγάλη της χρονιά, καθώς συμμετείχε στο Μαθητικό Φεστιβάλ «Θάλασσα» και στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα όπου, αφού διακρίθηκε, συμμετείχε στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών "Λουίτζι Ντένζα" (Luizi Denza) στη Νάπολη της Ιταλίας κερδίζοντας Πρώτο Βραβείο με βαθμολογία 97/100.
Όσον αφορά τη συνέχεια, τον Μάιο θα συμμετέχει στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καλαμαριά, ενώ στις 10 Απριλίου εμφανίζεται σε συνάντηση γνωστών Παιδικών Χορωδιών της Θεσσαλονίκης στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, και στις 2 Απριλίου θα εμφανισθεί στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών της Καρδίτσας που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας .Η Χορωδία στοχεύει στην πρόκριση της στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικών Χορωδιών που θα διεξαχθεί το Μάη στο Νόβισαντ της Σερβίας.
Την Χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο Νίκος Τσαμαΐδης.

επιστροφή στην κορυφή