xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τέλος στη φημολογία για δημιουργία Hot Spot βάζει ο Δήμος Νέας Προποντίδας

moudania aerofoto

- Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν χώροι με κατάλληλες υποδομές - Αρνητική η απάντηση του Δήμου στον Γ. Μπαλάφα


Τέλος στη φημολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό για δημιουργία Hot Spot ή Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Νέας Προποντίδας, βάζει ο Δήμος με ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, υπενθυμίζοντας παράλληλα το πρόβλημα υδροδότησης που υπάρχει στο Δήμο - ιδιαίτερα το καλοκαίρι - ενώ επισημαίνει την αρνητική απάντηση του Δήμου σε έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ν. Προποντίδας τονίζει ότι με την 93 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου «αποφάσισε ομόφωνα να μην λειτουργήσει χώρος φιλοξενίας προσφύγων στα όρια του Δήμου σε περίπτωση που ζητηθεί, λόγω του ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις που να τηρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις εγκατάστασης προσφύγων, όπως να είναι πλησίον αστικού ιστού και να υπάρχει υποδομή ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι είναι γνωστό το πρόβλημα υδροδότησης στο Δήμο Ν. Προποντίδας «παρόλο τα έργα ύδρευσης που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός μας από 36.500 εκτινάσσεται σε 350.000», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τέλος υπογραμμίζει ότι απέστειλε αρνητική απάντηση σε έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, με το οποίο ζητούσε να υποδείξει ο Δήμος κατάλληλους χώρους που μπορούν να παραχωρηθούν για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων: «Με επιστολή μας απαντήσαμε πως στην αναζήτηση του Υπουργείου για κατάλληλους χώρους στέγασης προσφύγων στο Δήμο μας, που να πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας δεν υπάρχουν».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2