ΡΟΗ 24/7:

Μήνυμα της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για τη σημασία της 25ης Μαρτίου

967e230c-7c80-47fd-bd44-45f228c7d2d5

Πομποί του Ελληνισμού οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης

 

Το μήνυμά της ενόψει της 25ης Μαρτίου έστειλε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά:
«H Επανάσταση του 1821ήταν η επανάσταση του Ελληνικού Πνεύματος που όρισε ξανά την ύπαρξη του και το δικαιωματικό του χώρο πάνω στον πλανήτη. Οι ήρωές μας, γνωστοί και άγνωστοι, όπως ο Ρήγας Φεραίος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, ο Εμμανουήλ Παππάς, και οι φωνές του Φιλελληνισμού όπως ο Λόρδος Βύρωνας, δεν ήταν μόνο επαναστάτες και πολεμιστές. Ήταν πομποί του Ελληνισμού και των ιδεών του, που ανόρθωναν ξανά το κεφάλι τους μετά από αιώνες καταπίεσης, για να υπενθυμίσουν στην Ανθρωπότητα τη σημασία και το διαχρονικό ρόλο της Ελλάδας.
Η Ελληνική Επανάσταση ήταν ο ορισμός και η συνειδητοποίηση της Ανθρωπότητας πού αρχίζει και πού τελειώνει η Ευρώπη, πού αρχίζει και πού τελειώνει ο Διαφωτισμός, ένα όριο που σήμερα γίνεται ξανά φανερό. Ήταν η επανάσταση της Ορθοδοξίας, που βάζει πάνω από όλα τον Άνθρωπο και μάχεται για την πνευματική ζωή.
Αποτίουμε αιώνια τιμή στους ήρωες που πραγμάτωσαν τον άθλο του 1821 και έδωσαν με τον αγώνα τους το δικαίωμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ελληνικής Ταυτότητας, της Ορθοδοξίας και της Ελευθερίας.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 17:21
επιστροφή στην κορυφή