ΡΟΗ 24/7:

Ανοιξιάτικες διακοσμητικές ιδέες με λουλούδια χωρίς κόστος!

flowers h 633 451

Τα λουλούδια είναι φυσικά συνώνυμο της άνοιξης. Δεν γίνεται να πεις, να ακούσεις τη λέξη "άνοιξη" και το μυαλό σου να μην ταξιδέψει σε πολύχρωμα μπουκέτα με λουλούδια κάθε είδους, σε ανθισμένους αγρούς, σε γλάστρες γεμάτες με άνθη!

Μας αλλάζουν τη διάθεση, μας ομορφαίνουν τη μέρα και το σπίτι. Λίγα λουλούδια που θα αγοράσεις ή τα αγριολούλουδα που μπορείς να μαζέψεις από μια βόλτα σου στην εξοχή, αρκούν να δώσουν στο σπίτι σου μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. 

Δεν έχεις λοιπόν παρά να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και να ομορφύνεις το σπίτι σου με μικρές, εύκολες και χωρίς κόστος ιδέες. Για να ξεκινάς, αλλά και να τελειώνεις τη μέρα σου με ένα χαμόγελο!


Γίνε διακοσμητικά ανατρεπτική. Το πώς και το πού θα βάλεις τα λουλούδια σου μπορεί να ξεφύγει από τα συνηθισμένα. Όπως εδώ αυτές οι πανέμορφες ντάλιες που είναι τοποθετημένες σε μια βαθιά πιατέλα και όχι σε βάζο.



Χρησιμοποίησε τα λουλούδια και τα φυτά της εποχής για το τραπέζι σου βάζοντας λουλούδια στο πιάτο! Μια γλυκιά νότα χαράς από σένα για τους αγαπημένους σου.



Μια καλή λύση για τα τριαντάφυλλα είναι τα βάλεις στον κρίκο που συγκρατεί την πετσέτα φαγητού.



Την άνοιξη κάνουμε εκκαθάριση στα πράγματά μας. Αν στην κουζίνα σου υπάρχουν γυαλικά που δεν χρησιμοποιείς, μπορείς απλά να τους αλλάξεις χρήση και όχι να τα πετάξεις. Κάνε μια υπέροχη λουλουδάτη σύνθεση. 



Ακόμη και αν βάλεις τα λουλούδια σου στο βάζο, ο τρόπος έχει σημασία και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χρησιμοποίησε παλιά μπουκάλια κάθε είδους για να κάνεις ωραίες συνθέσεις όπως αυτές στις φωτογραφίες. Τα αγαπημένα αγριολούλουδα είναι ό,τι ομορφότερο για τέτοιου τύπου ιδέες. 


Για περισσότερο εφέ ρίξε σε κάθε βάζο λίγο χρώμα από τις νερομπογιές των παιδιών σου!



Ακόμα και μια παλιά αλατιέρα μπορεί να γίνει η βάση για τα λουλούδια σου... 



Κι εκείνα τα τενεκεδέκια από τη σάλτσα ντομάτας μπορούν να φιλοξενήσουν βολβούς ή μικρά μονοετή φυτά για να φτιάξεις μια σύνθεση για ένα παράθυρο ή το τραπέζι σου στο μπαλκόνι ή τον κήπο!



Ή ένα παλιό σουρωτήρι! Μπορεί να γίνει μια πολύ όμορφη κρεμαστή γλάστρα! Αφήνει το χώμα να αναπνέει, το νερό φεύγει από τις τρύπες και κρεμιέται εύκολα με λίγο σπάγγο!



Για το σαλόνι σου, μπορείς να πάρεις έναν δίσκο φαγητού και να βάλεις επάνω διάφορα γλαστράκια, βαζάκια ή συνθέσεις με λουλούδια! 



Κι αν η παλιά σου ομπρέλα χάλασε, δεν θα πάει χαμένη! Το πιο ανοιξιάτικο μπουκέτο σου θα μπει μέσα για να κρεμαστεί έξω από την πόρτα σου ή σε μια όμορφη γωνιά του σπιτιού σου!

Φιλιά,
Τατιάνα

tlife.gr

επιστροφή στην κορυφή