xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ετσι θα εκκενωθεί η Ειδομένη -Πώς η αστυνομία και ο στρατός θα πάρουν υπό τον έλεγχό τους τον καταυλισμό

kataulismos-eidomeni-708 0

Στην Ειδομένη μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά την αναταραχή στην περιοχή από τις νέες προτροπές προς τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα.

 

Ο κ. Μουζάλας θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να τους εξηγήσει πως η μόνη λύση είναι η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας, καθώς δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν τα σύνορα.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε ρήξη με τους ακτιβιστές, εξαντλώντας τα περιθώρια διαλόγου μαζί τους.

Σε περίπτωση που η προσπάθεια του κ. Μουζάλα δεν επιδώσει καρπούς, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, επιδιώκοντας να «πάρει» στα χέρια της Ειδομένη.

Οπως αναφέρει το «Εθνος», ο Στρατός και η Αστυνομία θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στην περιοχή, χωρίζοντας την περιοχή σε 13 τομείς. Η εμπλοκή των Αρχών ακυρώνει την ύπαρξη την ανθρωπιστική βοήθεια των ακτιβιστών, οι οποίοι θεωρούν πως διοικούν την Ειδομένη.

Οι Αρχές θα αποφύγουν κάθε ένταση ή σύγκρουση με τους ακτιβιστές, ωστόσο, η δράση τους θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση. Σε περίπτωση υπέρβασης των «κόκκινων» γραμμών, θα τους ζητούν να αποχωρήσουν.

Το τρίτο βήμα θέλει τα μεικτά κλιμάκια Στρατού και Αστυνομίας, αφού εξασφαλίσουν τη διοικητική μέριμνα και την ασφάλεια των προσφύγων, να ενημερώνονται για τις εναλλακτικές αποστάσεις που θα έχουν για τη μετακίνησή τους σε οργανωμένους καταυλισμούς στα μετόπισθεν.

Οπως τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη, στόχος της κυβέρνησης είναι να εκκενωθεί η Ειδομένη. Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί μέχρι το Πάσχα, η τελική ημερομηνία είναι τα τέλη Μαΐου.

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή