ΡΟΗ 24/7:

20 και 21 Απριλίου το Μαθητικό Φεστιβάλ Νέων του Δήμου Ν. Προποντίδας

maskes theatrou

- Το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου το Μαθητικό Φεστιβάλ Θάλασσας

 

Στις 20 και 21 Απριλίου θα διεξαχθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ Νέων που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ν. Προποντίδας και αφορά τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΟΚΑΜ, κατά τις ώρες 9.00-13.30 και η δεύτερη φάση του, το Μαθητικό Φεστιβάλ της Θάλασσας, που αφορά τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης, θα διεξαχθεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και για πέντε συνεχόμενες βραδιές, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής και τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής.
Και στις δύο φάσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι ετήσιες πολιτιστικές δραστηριότητες των μαθητών των σχολείων του Δήμου. Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να προαχθεί η αξία της πολιτιστικής δημιουργίας, να ενισχυθεί η επικοινωνία και αλληλεπίδραση ανάμεσα στις εκπαιδευτικές κοινότητες των σχολείων και να συνδεθεί περαιτέρω η μαθητική ζωή με την ζωή της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας. Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν πάνω από 35 σχολεία και περίπου 2.000 μαθητές.
"Στο Δήμο μας πιστεύουμε ότι η καλύτερη προίκα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας είναι η σωστή Παιδεία και η σωστή διαπαιδαγώγησή τους και ότι η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον του τόπου.
Τα παιδιά μας προχωρούν μπροστά και μας δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος. Ας τα χειροκροτήσουμε, ας αφουγκραστούμε τα όνειρά τους, ας ενστερνιστούμε τις αξίες ζωής που μας προτείνουν και ας παραδειγματιστούμε από τα μηνύματα συνεργασίας και ελπίδας που μας στέλνουν", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας.

επιστροφή στην κορυφή