ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: Να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες τα πρώην στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης

tzitzi perifereiako sumv

"Οι χώροι αυτοί πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες και μέσω των Δήμων να αποφασιστεί η αξιοποίησή τους σε όφελος των πόλεων και του κοινωνικού συνόλου" είπε ο Περιφερειάρχης

 

Να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες τα πρώην στρατόπεδα που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης ζητησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για το θέμα των πρώην στρατοπέδων της πόλης.

Αναλυτικότερα, στη συζήτηση του πρώτου θέματος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, «Η καθοριστική σημασία των χώρων των πρώην στρατοπέδων στο Περιβάλλον - Πράσινο της Μητροπολιτικής Περιοχής του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης», με αφορμή το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Άμυνας», που είναι σε διαβούλευση, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:
«Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι υπέρ της αξιοποίησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χώρων ή κτιρίων ανά την Ελλάδα που δεν χρησιμοποιούνται και ανήκουν στην κυριότητά του. Τα ακίνητα δεν μπορούν να μένουν ανεκμετάλλευτα και αναξιοποίητα, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Για την περίπτωση όμως των πρώην στρατοπέδων εντός των πολεοδομικών συγκροτημάτων και σε περιοχές με μεγάλη ανάπτυξη και ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, όπως το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, θεωρούμε ότι οι χώροι αυτοί πρέπει να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες και μέσω των Δήμων να αποφασιστεί η αξιοποίησή τους σε όφελος των πόλεων και του κοινωνικού συνόλου, για χρήσεις πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων, αλλά ειδικά για τα πρώην στρατόπεδα εντός του αστικού ιστού η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ξεκάθαρη και δεν είναι σημερινή. Άλλωστε, ως Περιφέρεια έχουμε σχεδιάσει να κατευθύνουμε κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) για την αξιοποίηση των χώρων αυτών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

επιστροφή στην κορυφή