Στριφτάρια ατομικά με πράσο και τυρί
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Κάνουμε την διαφορά με ένα μυστικό συστατικό! Ελάτε να σας το πω…
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
5 πράσα σε ροδέλες
2 ματσάκια φρ. κρεμμύδια σε ροδέλες
½ ματσάκι άνιθο
200 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σούπας εστραγκόν
ελαιόλαδο
2 αβγά
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας με τρόπο φυσιολογικό.
Αφού έχουμε κόψει σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο πλακερό με λίγο νερό και ελαιόλαδο(1 φλιτζανάκι στο σύνολο). Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Ωστόσο αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι κατά βούληση. Αφού ετοιμαστεί η γέμισή μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με εστραγκόν. Μόλις κρυώσει καλά, ρίχνουμε και τα τυριά μας και το ένα αβγό και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε κάθε φύλλο και ρίχνουμε γέμιση στην μια πλευρά. Έπειτα, ρολάρουμε μέχρι να κλείσει το φύλλο σαν πούρο. Λίγο αβγό χτυπημένο στην άκρη για να σφραγίσει και τέλος, δημιουργούμε σαλίγκαρο. Ομοίως πράττουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,80 ευρώ
Μερίδες: 12
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου