ΡΟΗ 24/7:

Στριφτάρια ατομικά με πράσο και τυρί

striftariprasoestragon
Κάνουμε την διαφορά με ένα μυστικό συστατικό! Ελάτε να σας το πω…


Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
5 πράσα σε ροδέλες
2 ματσάκια φρ. κρεμμύδια σε ροδέλες
½ ματσάκι άνιθο
200 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σούπας εστραγκόν
ελαιόλαδο
2 αβγά

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας με τρόπο φυσιολογικό.
Αφού έχουμε κόψει σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο πλακερό με λίγο νερό και ελαιόλαδο(1 φλιτζανάκι στο σύνολο). Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Ωστόσο αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι κατά βούληση. Αφού ετοιμαστεί η γέμισή μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με εστραγκόν. Μόλις κρυώσει καλά, ρίχνουμε και τα τυριά μας και το ένα αβγό και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε κάθε φύλλο και ρίχνουμε γέμιση στην μια πλευρά. Έπειτα, ρολάρουμε μέχρι να κλείσει το φύλλο σαν πούρο. Λίγο αβγό χτυπημένο στην άκρη για να σφραγίσει και τέλος, δημιουργούμε σαλίγκαρο. Ομοίως πράττουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,80 ευρώ
Μερίδες: 12

επιστροφή στην κορυφή