ΡΟΗ 24/7:

Βολές Πάχτα κατά της Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη

dhmarxeio ierissou arist

- «Μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν ισοπεδώσει τα πάντα», υποστηρίζει η αντιπολίτευση


Για κακοδιαχείριση της δημοτικής περιουσίας κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη η μείζον αντιπολίτευση του Δήμου. Η παράταξη "Όραμα Πολιτών", με επικεφαλής τον Χρήστο Πάχτα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η Διοίκηση του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, «χάρισε» το ήμισυ βεβαιωμένης οφειλής εταιρείας για ενοίκια ακινήτου και επιπλέον, ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Πάχτα είχε ζητήσει την απόδοση του ακινήτου στο Δήμο, οι ιδιώτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ακίνητο μέχρι σήμερα, χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση της διοίκησης του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, ομολογημένη και υπαρκτή οφειλή ανώνυμης εταιρίας, που αφορούσε υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων και αποζημίωσης χρήσης, περιορίστηκε, με χαριστική πράξη που έλαβε τη μορφή αναιτιολόγητου συμβιβασμού, σε ποσό κάτω από το ήμισυ των οφειλομένων ζημιώνοντας αντίστοιχα το παραπάνω νομικό πρόσωπο του Δήμου. Περιόρισαν αυθαίρετα την απαίτηση του Δήμου χωρίς να διαισθάνονται την ευθύνη της χρηστής διαχείρισης των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων.
Για τη διεκδίκηση της οφειλής η προηγούμενη διοίκηση μας είχε κινηθεί δικαστικά. Καταγγείλαμε τη σύμβαση μίσθωσης, και ζητήσαμε τα οφειλόμενα. Ζητήσαμε με αγωγή μας το ποσό των 23.365,68 ευρώ για τα μισθώματα μέχρι το τέλος του 2013, έντοκα. Επιπρόσθετα του παραπάνω ποσού ζητήσαμε την απόδοση του ακινήτου και, επιπλέον, αποζημίωση για τη χρήση μέχρι τη συζήτηση της αγωγής που τελικά θα γινόταν την 23η Ιουνίου 2015 στο Ειρηνοδικείο Αρναίας μετά από αναβολές εν' όψει εξόφλησης της απαίτησης.

Η παραπάνω απαίτηση φέρεται να εξοφλήθηκε πλήρως με την καταβολή λιγότερου του ήμισυ των οφειλομένων με επιταγή ύψους 12.293,98 ευρώ την 24.6.2015 και μόνο για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους 2013. Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη διαπιστώσαμε μετά από έρευνα ότι, πάλι αδικαιολόγητα, επετράπη στους ιδιώτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν, μέχρι σήμερα, ανενόχλητοι το ακίνητο, χωρίς να υπάρχει ενεργή σύμβαση και φυσικά χωρίς να καταβάλλουν έκτοτε το παραμικρό αντάλλαγμα. Φαίνεται μάλιστα να καταβλήθηκε σε δικηγόρο αμοιβή 688,80 ευρώ για την επτάωρη απασχόληση του στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής, πέραν των εξόδων παράστασης στο δικαστήριο, το οποίο καταργήθηκε με τον συμβιβασμό. Και όλα αυτά παρόλο ότι η ανώνυμη εταιρία συνομολόγησε και αποδέχθηκε ρητά και ανεπιφύλακτα το περιεχόμενο της από 27.12.2013 αγωγής μας και τα όσα αναφέρονται και περιγράφονται αναλυτικά σε αυτή.

Τίποτα πλέον δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη από τα έργα της υφιστάμενης δημοτικής αρχής στο δήμο μας. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Επισημάναμε ανικανότητα, εμπάθεια, περιφρόνηση των διαδικασιών, των νόμων, των κανόνων, των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και των θεσμών. Όταν όμως αυτά έχουν ως συνέπεια την ελάττωση της δημοτικής περιουσίας σε συνέχεια ανεύθυνων πράξεων, όταν συμβατικές και αναγνωρισμένες απαιτήσεις που είναι επιδιώξιμες δικαστικά, δεν εισπράττονται και χαρίζονται σε τρίτους, από αυτούς τους ίδιους που βρέθηκαν να τις διαχειρίζονται, τότε αυτοί είναι υπόλογοι. Τόσο απέναντι και στην τοπική κοινωνία όσο και απέναντι στη δικαιοσύνη».

επιστροφή στην κορυφή