Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Το Γ΄ Σώμα Στρατού ψάχνει ξενοδοχεία για τη φιλοξενία προσφύγων στη Β. Ελλάδα

43 big

-Οι πρώτες αντιδράσεις των ξενοδόχων

Σε όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Ηπείρου έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά στις 15 Απριλίου από το Γ΄ Σώμα Στρατού επιστολή με την οποία αναζητούνται στεγασμένοι χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων. Το έγγραφο του Γ΄ Σ.Σ. χαρακτηρίζεται ως «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση ακινήτων με σκοπό τη στέγαση προσφύγων-μεταναστών». Ειδικότερα, η πρόσκληση αναφέρεται πρώτον σε «στεγασμένο βιομηχανικό χώρο εμβαδού κάτοψης άνω των 2.000 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο περιφραγμένο, εντός οικοπέδου εμβαδού άνω των 5.000 τ.μ. και δεύτερον ξενοδοχειακή μονάδα με την προϋπόθεση ότι το ακίνητο πρέπει να είναι κατάλληλο προς χρήση και να διαθέτει δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης». Η διάρκεια μίσθωσης ανέρχεται σε 6 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον 6 μήνες. Όπως διευκρινίζεται στην πρόσκληση, «η υποβαλλόμενη προσφορά θα πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει το γεωγραφικό προσδιορισμό (νομός, περιοχή, θέση, διεύθυνση), την προσβασιμότητα του ακινήτου (οδικό δίκτυο), το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τους τίτλους κυριότητας, την ιδιότητα του υποβάλλοντος την προσφορά (φυσικό πρόσωπο κύριος του ακινήτου, κάτοχος ακινήτου βάσει βάση σύμβασης leasing κλπ), μέγιστος αριθμός ατόμων φιλοξενίας (εφόσον το ακίνητο αφορά ξενοδοχειακή μονάδα), χρονική διαθεσιμότητα μίσθωσης του ακινήτου (έναρξη-λήξη) από πλευράς του εκμισθωτή, τίμημα μηνιαίου μισθώματος κ.ά.». Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της προσφοράς έχει οριστεί η 22α Απριλίου με ώρα λήξης στις δύο μετά το μεσημέρι.       

face new

Οι ξενοδόχοι

«Η Χαλκιδική δεν πρέπει να απολέσει τον τουριστικό χαρακτήρα της», είναι το πρώτο σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιου. Μιλώντας στο halkidikifocus.gr επιβεβαίωσε την αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου ενώ έκανε γνωστό ότι ο φορέας που εκπροσωπεί θα τοποθετηθεί άμεσα και εγγράφως για το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι μερίδα ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων της Κασσάνδρας αντιμετώπισε θετικά τη συγκεκριμένη πρόσκληση και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν καταθέτοντας προσφορά.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 20 Απριλίου 2016 22:37
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr