xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα

karsd4

Άναψε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα άρχισε το ταξίδι της στην μακρινή Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την πόλη που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες, 120 χρόνια από την αναβίωσή τους, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, ένα κάλεσμα για παγκόσμια συναδέλφωση.

Η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» άναψε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

karsd1

Το ιερό Φως του Ολυμπισμού «γεννήθηκε» στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου που μεταλαμπάδευσε την Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.

Επόμενος Λαμπαδηδρόμος ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας την Βραζιλία.

Το χορευτικό μέρος της Τελετής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είχε εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και το εκτέλεσαν οι 29 Ιέρειες, ενώ υπήρχουν και 13 χορευτές αλλά και τέσσερις κορασίδες.

Η φλόγα θα ταξιδεύει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας. Από την Ελλάδα το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, εκπέμπεται στην Οικουμένη.

επιστροφή στην κορυφή