ΡΟΗ 24/7:

Παγωμένο γλύκισμα με 3 υλικά

glikisma-suk-small
Όταν το σύκο παίρνει άλλη διάσταση!


Θέλεις πες το παγωτό θέλεις πες το απλό γλυκό αλά της κατάψυξης. Το δεδομένο είναι ότι αν αγαπάς το συκαλάκι και το φτιάξεις μια φορά, σίγουρα θα το κάνεις και θα το ξανακάνεις. Τα υλικά είναι απλά, οικονομικά και μπορείς να τα βρεις παντού! Πάμε στην κουζίνα να το φτιάξουμε και στη συνέχεια να το απολαύσουμε!

Υλικά:
1 φυτική σαντιγή (μικρή)
1 ζαχαρούχο γάλα
γλυκό συκαλάκι, όσο επιθυμείτε

αν θέλετε εξτρά άρωμα, προσθέσετε 2 φιαλάκια βανίλιας
αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να προσθέσετε όσο παίρνει μια οδοντογλυφίδα.

Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ την φυτική σαντιγή μέχρι να αφρατέψει καλά και να δημιουργηθεί σαντιγή. Μπορείτε να ρίξετε βανίλια και χρώμα ζαχαροπλαστικής σε αυτό το στάδιο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το ενώνετε με την σαντιγή με μια μαρίζ.
Πριν ρίξετε τα κομματάκια από τα σύκα, μην ξεχάσετε να τα ξεπλύνετε καλά από το σιρόπι για να μην κάνει κρυστάλλους. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας τα σύκα και κόψτε τα στα 4 το καθένα.
Μπορείτε να ρίξετε σε φόρμα το παγωτό σας, όμως καλά θα είναι πρώτα να καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων την φόρμα σας, για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα το παγωμένο γλυκό σας.
Τοποθετήστε την φόρμα στην κατάψυξη για 24 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό σας σε φέτες, με λίγο σιρόπι από το βαζάκι του γλυκού.

Αν έχετε γλυκό σύκο στο σπίτι τα έξοδά σας θα είναι πολύ λίγα, δηλαδή δεν θα ξεπεράσουν τα 3 ευρώ.

επιστροφή στην κορυφή