xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: 25χρονος προσπάθησε να πάρει δάνειο με πλαστό εκκαθαριστικό

xeiropedes xrhmata

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία σε βάρος 34χρονου συνεργού του, ο οποίος κατήρτισε το συγκεκριμένο πλαστό έγγραφο

 

Πλαστό εκκαθαριστικό εφορίας, με το οποίο ένας25χρονος αιτήθηκε τη χορήγηση δανείου για αγορά ειδών από εμπορικό κατάστημα, αποτέλεσε το αντικείμενο απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, η οποία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από συστηματική διερεύνηση σχετικής καταγγελίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 25χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και χρήση πλαστού εγγράφου, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 34χρονου συνεργού του, για πλαστογραφία και απλή συνέργεια σε απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, ο 25χρονος την 19η και 20ή Απριλίου κατέθεσε, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών, προκειμένου να του χορηγηθεί προσωπικό δάνειο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για την αγορά διαφόρων ειδών από το εν λόγω κατάστημα, μεταξύ άλλων εγγράφων, πλαστό εκκαθαριστικό εφορίας.

Ύστερα από σχετική καταγγελία για το περιστατικό στην ανωτέρω Υπηρεσία, το πρωί της 28ης Απριλίου, συνελήφθη ο 25χρονος, όταν και μετέβη στο συγκεκριμένο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να παραλάβει τα εν λόγω είδη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το προαναφερόμενο πλαστό έγγραφο, το κατήρτισε 34χρονος συνεργός του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή