Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καθυστερήσεις την Κυριακή στο δρόμο Ν. Μουδανιών-Ν. Ποτίδαιας

20160422 114845

Σε ποιες κινήσεις προχωρά η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Με δυσκολίες διεξαγόταν το απόγευμα της Κυριακής η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας, στο ρεύμα προς Νέα Μουδανιά. Η περιοχή της Κασσάνδρας «πλημμύρισε» από επισκέπτες στη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου μετά τις γιορτές του Πάσχα και στο συγκεκριμένο τμήμα, όπου γίνονται τα έργα, η διέλευση των αυτοκινήτων συναντά προβλήματα, καθώς οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διασχίσουν μια παρακαμπτήρια οδό στο ύψος του Αγίου Μάμαντος. Όταν η κίνηση είναι αυξημένη οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες. Ορισμένοι από τους εκδρομείς που βρέθηκαν το προηγούμενο τριήμερο στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής επικοινώνησαν με το halkidikifocus.gr και επισήμαναν τις σοβαρές καθυστερήσεις που σημειώνονταν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες το halkidikifocus.gr είχε αναδείξει το πρόβλημα με τις έντονες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της Κασσάνδρας εξαιτίας των εμποδίων που συναντά η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Η ανάδοχος εταιρεία έχει κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτη λόγω ορισμένων αδυναμιών, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

Οι επόμενες κινήσεις της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»
Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα του αναδόχου. Είτε να μπορέσει να συνεχίσει ο εργολάβος που έχει κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτος είτε να αναλάβει το έργο άλλη εταιρεία προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου, ανεξάρτητα με οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει με τον ανάδοχο, ο δρόμος Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Ειδικότερα, θα απομακρυνθεί η κάθετη σήμανση ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά χωρίς τις σημερινές παρακάμψεις και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις. Σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα εμπόδια και ξαναρχίσει το έργο, θα εκτελούνται μόνο οι παρεμβάσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Τα στελέχη της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι «η παράκαμψη και τα υπόλοιπα μέτρα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ -παρά το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί- είναι επαρκή για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, όπως προέκυψε και κατά την περίοδο του Πάσχα». Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα τέθηκαν σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το επόμενο διάστημα με εξαίρεση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε και αναμένεται εκ νέου η λήψη μέτρων από τις υπηρεσίες Τροχαίας.
Στο προηγούμενο ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr, η διευθύνουσα σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Ρία Καλφακάκου γνωστοποίησε ότι μόλις αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες με τον ανάδοχο, οι εργασίες κατασκευής του δρόμου -μήκους 4,2 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ- θα ξεκινήσουν με ταχείς ρυθμούς ενώ εκτιμά πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με την ίδια, εξετάζονται λύσεις και για το «επίδικο» 1 χλμ. που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξαιτίας των προσφυγών ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων. «Θα μεριμνήσουμε κατάλληλα ώστε το τμήμα που υπολείπεται να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, καθώς με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου τμήματος του έργου θα προκύψουν ζητήματα ασφαλούς μετάβασης», εξήγησε η κ. Καλφακάκου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2