ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώθηκε το Eurogoup: Προς συμφωνία τις επόμενες μέρες

eurogroup3

Έγινε μια πρώτη συζήτηση για το ελληνικό χρέος

 

Σε δύο μηνύματα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις - μόλις ολοκληρώθηκε το Eurogroup - ανέφερε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου και του μηχανισμού εφεδρικών μέτρων. Παράλληλα ο κ. Ντομπρόφσκις υποστηρίξε ότι θα συζητηθούν όλα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά την αναφορά που θα γίνει από το Euroworking Group στις 24 Μαΐου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, πως "το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρώσουμε την συμφωνία για να ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση της δόσης", σημειώνοντας ότι: "Θα συζητηθούν μέτρα βέβαια για το ελληνικό χρέος βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.Το Euro Working Group θα μεταφέρει την αναφορά του στο Eurogroup της 24ης Μαϊου. Εκεί θα ξανασυναντηθούμε και συζητήσουμε όλα τα θέματα".
Ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί επεσήμανε πως η διασφάλιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι θεμελιώδης για να υλοποιηθεί η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015.

επιστροφή στην κορυφή