Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πανελλαδικές: Με λιποθυμία η δεύτερη μέρα στη Χαλκιδική

PANELLADIKES-YPOPSHFIOI

Για «καλά διαβασμένους» τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά

Με εξαίρεση τη λιποθυμία μιας υποψήφιας στο Γενικό Λύκειο της Νέας Τρίγλιας, η δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών κύλησε ομαλά στη Χαλκιδική. Η λιποθυμία της μαθήτριας οφειλόταν στο αυξημένο άγχος, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των υποψήφιων. Έτσι, θα εξεταστεί στο συγκεκριμένο μάθημα κατά τη διάρκεια των επαναληπτικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι στα Αρχαία Ελληνικά εξετάστηκαν στο διδαγμένο κείμενο στην τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων» ενώ το αδίδακτο ήταν από τον «Ευθύδυμο» του Πλάτωνα. Ευκολότερα σε σχέση με πέρσι ήταν τα ζητήματα των Μαθηματικών. «Χωρίς εκπλήξεις, για καλά προετοιμασμένους και κλιμακούμενης δυσκολίας ήταν τα θέματα και των δύο μαθημάτων», σχολίασε στο halkidikifocus.gr η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Τσέκου. Σύμφωνα με την ίδια, τα θέματα απεστάλησαν κανονικά από την κεντρική εξεταστική επιτροπή, μέσω του ειδικού συστήματος εκπομπής τους και δόθηκαν στους υποψήφιους. «Τις δύο πρώτες ημέρες οι πανελλήνιες εξετάσεις τόσο για τα Γενικά όσο και για τα Επαγγελματικά Λύκεια διεξήχθησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση το μεμονωμένο περιστατικό στη Νέα Τρίγλια», υπογράμμισε η κ. Τσέκου.

Σημειώνεται πως τα Αρχαία και τα Μαθηματικά προσανατολισμού –όπως πλέον ονομάζονται οι κατευθύνσεις του παλιού συστήματος- αποτελούν μαθήματα με ιδιαίτερη βαρύτητα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την Πέμπτη, σειρά έχουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. της ομάδας Α΄ του παλιού συστήματος, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.
Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή 20 Μαΐου με την εξέταση στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2