Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στον Πολύγυρο την Πέμπτη οι γονείς του Ν. Μαρμαρά

PRWTOBA8MIA-XALKIDIKHS

Διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι γονείς του Νέου Μαρμαρά ενάντια στη μετακίνηση εκπαιδευτικών από τα δύο νηπιαγωγεία της περιοχής στο 2ο Νηπιαγωγείο Συκιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ελήφθη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα το συγκεκριμένο σχολείο της Συκιάς, καθώς η νηπιαγωγός που υπηρετούσε μέχρι τις διακοπές του Πάσχα βρίσκεται σε άδεια λόγω κύησης.

Το πρωί της Πέμπτης οι γονείς θα μεταβούν στον Πολύγυρο, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Στις 9.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.Π.Ε.), που επικύρωσε την «επίμαχη» απόφαση για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή

Το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης» επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικης Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο θέμα των μετακινήσεων. «Δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα έρθει σε επικοινωνία με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Μας διαβεβαίωσε πως θα το αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα», δήλωσε στο halkidikifocus.gr το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Νίκος Ουδατζής. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, κατατέθηκε και η πρόταση του Συλλόγου που αφορά την ανάπτυξη ενός τμήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Συκιάς, όπου θα μπορούν να υπαχθούν τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου του χωριού. «Το 1ο Νηπιαγωγείο Συκιάς είναι ολοήμερο σχολείο και η νομοθεσία προβλέπει την τοποθέτηση αναπληρωτή εκπαιδευτικού ΕΣΠΑ, σε αντίθεση με το 2ο Νηπιαγωγείο που είναι κλασικό. Ζητούμε η πρότασή μας να ισχύσει μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε και λήγει το σχολικό έτος», διευκρίνισε ο κ. Ουδατζής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos