Κερκυραϊκό Σοφρίτο
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ένα πιάτο παραδοσιακό, του Ιονίου. Ανήκει στα κύρια γεύματα της Κέρκυρας, όπως επίσης η Παστιτσάδα, το Μπουργέτο και η Πουτανέσκα. Φυσικά, με Ιταλική επιρροή...
Στους φίλους του σκόρδου, θα αρέσει πολύ!
Υλικά:
1 ½ κιλό μοσχάρι σε φέτες
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3/4 του φλυτζανιού λάδι
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο (πολτός ή φετάκια)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
-Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο
-Αλευρώνουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι
-Μεταφέρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα
-Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και λίγο νερό
-Όταν η σάτσα αρχίσει να βράζει, περιχύνουμε το κρέας
-Το αφήνουμε να σιγοβράσει, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Εκλεκτά κομμάτια μόσχου, θα προμηθευτείτε από το κρεοπωλείο του Αλέξανδρου Πανισκάκη.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου