Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριήμερο στην όμορφη Αμμουλιανή μας

ammouliani-exwfullo
Το νησί της Χαλκιδικής που μιλά όλος ο κόσμος! Πάμε να δούμε που θα μείνουμε, τι θα φάμε, που θα πιούμε και φυσικά που θα βρούμε τα καλύτερα αναμνηστικά δωράκια.


Όσες φορές και να επισκεφθεί κανείς αυτό το νησί, σίγουρα δεν θα του φτάσουν και πριν φύγει θα έχει δώσει υπόσχεση στον εαυτό του για την επόμενη και σχετικά άμεση επίσκεψη. Κάπως έτσι γίνεται και με μένα. Όλο και κάποιο λόγο βρίσκω κάθε φορά για να ανανεώσω το ραντεβού με με αγαπημένα πρόσωπα, που πλέον θεωρώ δική μου οικογένεια.

ammou03

ammou02

Ξεκινάμε λοιπόν από τα Νέα Μουδανιά, παίρνουμε τα απολύτως απαραίτητα σε ένα μικρό σάκο, βάζουμε τη μουσική τέρμα δυνατά και το χαμόγελο έχει ήδη δημιουργηθεί...

sunrise-2-Collage
sunrise-1-Collage
Η διαμονή μας κάθε φορά εξασφαλίζεται από το Sunrise Hotel, ένα πανέμορφο ξενοδοχείο στην αριστερή πλευρά της χώρας. Ανθοστόλιστο μόνιμα, μέσα στις τριανταφυλλιές! Η θέα δεδομένη... Από κάθε δωμάτιο βλέπεις τον Άθωνα. Αν πιάσει η μύτη σας τις πρωινές ώρες σπιτικό φύλλο, να ξέρετε πως η κυρία Ελένη, έχει φροντίσει γι’αυτό. Καθημερινά ανοίγει φύλλο και φτιάχνει ωραίες πιτούλες! Γνωστή ως η χρυσοχέρα του νησιού!
Η υποδοχή, πάντα ζεστή με μια τεράστια αγκαλιά και ένα πλατύ χαμόγελο.

Μεσημέρι, τρώμε στο ωραιότερο, γαλανόλευκο μπαλκόνι του νησιού. Πηγαίνουμε για ψαράκι και καλό κρασί στην Ανεμότρατα, όπως πάντα. Ο Βαγγέλης, επιλέγει τα καλύτερα ψάρια από ντόπιους αλιείς. Ολόφρεσκα λαχανικά και θαλασσινά, όπως επίσης και κρεατικά για όσους δεν πείθονται να απολαύσουν εκλεκτούς μεζέδες της θάλασσας.

anemotrata-1-Collage
anem4
Περπατήστε στα στενά δρομάκια του νησιού, ανεβείτε στην πλατεία και περάστε από την άλλη μεριά. Θα βρείτε ένα μικρό λιμανάκι που συνήθως αράζουν καραβάκια που μεταφέρουν κόσμο για να γευματίσει στο νησί, να κάνει την βόλτα του και να φωτογραφηθεί στις πιο όμορφες τριανταφυλλιές και τα μοσχοβολιστά γιασεμιά.

proikonisos-1-Collage
Στην χώρα του νησιού, θα βρείτε την Προικόνησο. Ο Νικήτας και η Καίτη διαθέτουν μια επιχείρηση η οποία είναι χωρισμένη σε πέντε μικρά τμήματα. Ξεκινάμε με την αγιορείτικη τέχνη και τις παραδόσεις του Όρους. Αγιογραφία, μεταξοτυπία, εικόνες ασημένιες και επάργυρες, σταυρούς, κομποσκοίνια και οτιδήποτε άλλο θυμίζει την Αγιοσύνη του Όρους. Συνεχίζουμε με την πλευρά της Φύσης του Όρους. Βότανα, μέλι, οίνους και λικέρ. Τρίτο τμήμα, είναι τα σουβενίρ. Ξύλο, πέτρα, μέταλλο και κεραμικό υλικό σε κάθε μορφή. Μεγάλη γκάμα επίσης θα βρείτε σε τοπικά προιόντα, όπως ελιές, μπαχαρικά, θεραπευτικές αλοιφές, παραδοσιακά γλυκα. Τελευταίο κομμάτι είναι το κόσμημα. Μοναδικά σχέδια, πολλά χειροποίητα, ρολόγια και διάφορα αξεσουάρ που θα κοσμίσουν απίθανα τα χέρια σας ή τον λαιμό σας.

proikonisos-2- Collage

modesto-2- Collage
Φτάνουμε στην βραδινή έξοδο. Η απόλυτη πρόταση για να μπορέσεις να πιείς το ποτό σου, το cocktail σου κι αν πεινας;  Μπορείς και να τσιμπήσεις κάποιο σνακ, ίσως μια πίτσα και φυσικά παγωμένες μπύρες! Βρίσκεσαι στο Modesto pizza bar στο κέντρο της χώρας. Δροσιά μιας και είσαι κοντά στο κύμα, μουσικές επιλογές που σε προδιαθέτουν να διασκεδάσεις κι ας μην έχεις τα κέφια σου, όμορφη ατμόσφαιρα και για το τέλος... ένα φανταστικό παγωτό με τα σιρόπια του και τους ξηρούς καρπούς του!

modesto-1-Collage

Απ’ότι καταλαβαίνετε, το νησί είναι σκέτος έρωτας! Όπου και να σταθείς, ότι και να επιλέξεις να κάνεις, ο χρόνος ποτέ δε θα σου φτάνει και θα θέλεις να μείνεις λίγο παραπάνω. Φιλοξενία, ποιότητα, λίγες αλλά καλές επιλογές, ηρεμία αλλά και ένταση, θάλασσα αλλά και φύση.
Στην Αμμουλιανή, όσο όμορφη είναι η μέρα, άλλο τόσο είναι και η νύχτα. Ψάξε το νησί από άκρη σ’άκρη και θα βρεις γωνιές-θησαυρούς. Γλαροφωλιές, πυκνά δέντρα πάνω στην άμμο, δίχτυα ψαράδων κι αν έχει καθαρό ουρανό τα μάτια σου δε θα ξεκολήσουν από τον δεσποτικό Άθωνα...

glar1
ammou01
Ραντεβού στην Αμμουλιανή!

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2020