Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τουρισμός και... προβληματισμός

TOURISMOS

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι

Η τουριστική σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου εμφανίζονται συγκρατημένοι με βάση τα στοιχεία των προκρατήσεων και κρατήσεων σε ξενοδοχεία και καταλύματα ενώ την αγωνία εντείνει η πολιτική και οικονομική αστάθεια. Μπορεί από το πρόσφατο Eurogroup να βγήκε «λευκός καπνός» όμως η ανησυχία παραμένει καθώς η κατάσταση στο εγχώριο και διεθνές σκηνικό παραμένει ρευστή.

Αισιόδοξος και καθησυχαστικός για τη φετινή χρονιά εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. «Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις», σημειώνει. Όπως εκτιμά ο κ. Τρυφωνόπουλος η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο, καθώς τόσο οι παραδοσιακές όσοι και οι νέες αγορές αναμένεται να ενισχύσουν τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας. Τουρίστες από Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ όπως και τις «εξ Ανατολών» χώρες αναμένεται να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους κατατάσσοντάς τη και φέτος στις πρώτες προτιμήσεις τους.

«Το βασικό όπως και πέρσι είναι όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να ικανοποιηθεί ο επισκέπτης. Με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών θα επιτύχουμε να ‘κερδίσουμε’ και να ‘κρατήσουμε’ τον τουρίστα με αποτέλεσμα να επιλέξει κάποιον ελληνικό προορισμό και το επόμενο καλοκαίρι», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ.

 

TRYFWNOPOYLOS-EOT

ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ., Δ. Τρυφωνόπουλος

 

 Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού της Χαλκιδικής, ο Μάιος δεν «πήγε» καλά ενώ και για τον Ιούνιο καταγράφονται σημαντικές απώλειες. Την «παρτίδα» όπως όλα δείχνουν θα τη σώσουν οι Βαλκάνιοι. Οι αφίξεις τουριστών από τις συγκεκριμένες χώρες αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξης του 7-10% σε αντίθεση με τη Δυτική Ευρώπη και τις Σκανδιναβικές χώρες από όπου υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και γενικότερα παρατηρείται πτωτική τάση. Τέλος, στα θετικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μέσω των ειδικών πακέτων που προσφέρονται στους επισκέπτες του εξωτερικού.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 29 Μαϊος 2016 08:40
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr