Κολομπαρόπιτα
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Πίτα παραδοσιακή, με μικρές σύγχρονες πινελιές! Χωρίς ζυμάρι, χωρίς φύλλο. Με υλικά της εποχής, καλοκαιρινά!
Υλικά:
1 κολοκύθα μέτρια τριμμένη
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
-Στραγγίζουμε καλά την τριμμένη κολοκύθα και τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα ξαναστραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά.
-Μεταφέρουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το δυόσμο, την φέτα, το μπέικον και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
-Προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να σφίξει το μείγμα.
-Λαδώνουμε ένα σκεύος κι πασπαλίζουμε με την μισή τριμμένη φρυγανιά.
-Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και αν θέλουμε καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά αλλιώς ρίχνουμε από πάνω το κουρκούτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε την πίτα μας.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,40 ευρώ
Μερίδες: 24 κομμάτια/ 1 ταψί μετρίου μεγέθους
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου