sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Η Θαλασσινή Κουζίνα στη δεύτερη εβδομάδα του Mount Athos Area KOUZINA

bad4a47a-fd0a-493b-bdbd-11ddff0aab8b

Παρουσία ξένων δημοσιογράφων

 

Οι τρεις θαλάσσιοι κόλποι της ανατολικής Χαλκιδικής, ο Στρυμωνικός, ο Ακάνθιος και ο Αθωνικός, ήταν οι πρωταγωνιστές της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area KOUZINA 2016, η οποία ήταν αφιερωμένη στη «Θαλασσινή Κουζίνα» και στα προϊόντα της θάλασσας και του νερού.
Η γιορτή ξεκίνησε από την Ουρανούπολη, όπου μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού παρουσίασαν στο κοινό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με θέμα «τα δώρα της βροχής», εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες για την καινοτομία και την εναλλακτικότητα του θέματος.
Την επόμενη ημέρα στο restaurant «Λεμονιάδης» o διακεκριμένος Γάλλος chef Loic Palco, προερχόμενος από τo διάσημο Κέντρο Γαστρονομίας της πόλης Ρεν, ο Δημήτρης Πολύζος του restaurant «Μπακατσιάνος» και ο Μιχάλης Λεμονιάδης προετοίμασαν εκπληκτικό wine pairing menu, το οποίο απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση της εβδομάδας.
Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές «θαλασσινές» βραδιές, όπου μαθήματα μαγειρικής και θαλασσινά δείπνα, που πραγματοποιήθηκαν στην πύλη του Αγίου Όρους, έκλεψαν την παράσταση και ανέδειξαν την πρωτογενή παραγωγή του αθωνικού κόλπου.
Ο Loic Palco συνέχισε το γαστρονομικό του ταξίδι στην Αμμουλιανή, όπου στο fish restaurant «Ανεμότρατα» συναντήθηκε με το Βαγγέλη Τούσιο, παρουσιάζοντας μενού εμπνευσμένο από την παραγωγή του λιμανιού, το οποίο εστίασε στην ανάδειξη της θαλάσσιας πρωτογενούς παραγωγής του νησιού. Αμέσως μετά μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και αναβιώσεις γαστρονομικών εθίμων της θάλασσας τίμησαν τα προϊόντα του αθωνικού κόλπου: πίτες φτιαγμένες από αρμυρίκια του Αιγαίου και ανοιξιάτικα χόρτα, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά κάθε είδους παρέλασαν από τα γιορτινά τραπέζια των συνδαιτημόνων και συντρόφευσαν τα ολονύκτια γλέντια, τα οποία συγκέντρωσαν πλήθος επισκεπτών. Η παρουσίαση των μαθημάτων μαγειρικής πραγματοποιήθηκε από την Ελένη Ψυχούλη.

ece6324e-8a35-428d-8761-074f9444db20

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ 6 Τούρκοι, 3 Ολλανδοί, 3 Έλληνες και 3 Ρουμάνοι εκπρόσωποι Τύπου εξερεύνησαν τον αθωνικό κόλπο, ακολούθησαν τα θαλάσσια βήματα του Αριστοτέλη,έλαβαν μέρος σε μαθήματα μαγειρικής, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, έλαβαν μέρος σε αυθεντικά «ψαράδικα» γεύματα και παρακολούθησαν γαστρονομικές εκδηλώσεις, αποκτώντας τη γαστρονομική αλλά και την ταξιδιωτική εμπειρία, γευόμενοι παράλληλα το άρωμα της αληθινής νησιωτικής Ελλάδας, όπως αυτό απαντάται σε αφθονία στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr