xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το Σάββατο η δεύτερη ημερίδα για τον Αριστοτέλη στην Αρναία

Aristotelis

Στα πλαίσια του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη

 

Tη δεύτερη, κατά σειρά, ημερίδα, με τίτλο «Ο Αριστοτέλης, Συμπατριώτης μας και Πανανθρώπινος» διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη, το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού, στην Αρναία Χαλκιδικής. Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016/17 από την UNESCO, καθώς φέτος συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αυτού Αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου.
Στην ημερίδα συμμετέχουν ως εισηγητές:
· Η Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΑΠΘ και Πρόεδρος του "Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών" Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου,

· Ο Καθηγητής Αστρονομίας ΑΠΘ και μέλος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» Σταύρος Αυγολούπης,

· Ο Διδάκτορας Αρχαιολογίας Κωνσταντίνος Σισμανίδης.

Στην εκδήλωση, η καθηγήτρια, κ. Σφενδόνη-Μέντζου θα αναπτύξει το θέμα «Αριστοτέλης-Ο οικουμενικός φιλόσοφος», ο καθηγητής, Σταύρος Αυγολούπης θα παραθέσει μερικά αποσπάσματα από την «Περί Ουρανού» πραγματεία του Αριστοτέλη, ενώ ο Κωνσταντίνος Σισμανίδης θα προβεί στην αποκάλυψη και νέων σημαντικών στοιχείων για τον τάφο του Αριστοτέλη όπου θα κάνει και εκτενή περιγραφή του τάφου και θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη γραμματειακή ταυτοποίηση της συγκλονιστικής ανακάλυψης, η οποία δεν έτυχε καμίας αμφισβήτησης από την ελληνική και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2