Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

45ο Φεστιβάλ Ολύμπου

festival olumpou photo

Στις 2 Ιουλίου η έναρξη της φετινής διοργάνωσης

«Χώρο σε όλες τις τέχνες» αφήνει κατά τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιώργο Χανδόλια το 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, που πραγματοποιείται στη σκιά του... πιο ξακουστού βουνού παγκοσμίως.

Θέατρο, μουσική, εικαστικά και άλλες τέχνες περιλαμβάνει ο φετινός προγραμματισμός της γνωστής καλοκαιρινής διοργάνωσης. Πάνω από σαράντα εκδηλώσεις παρουσιάζονται στο πλαίσιό του, ενώ τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Ρουμανία, γεγονός που σημαίνει ότι το φεστιβάλ πλαισιώνεται με δράσεις ρουμάνων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κοινό μια γεύση από τον δικό τους πολιτισμό. «Η επιλογή της Ρουμανίας έγινε έπειτα από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, για να τιμηθεί μια χώρα που υποστηρίζει πάρα πολλά χρόνια την οικονομία μας», τόνισε ο Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού. «Ο Όλυμπος είναι παγκόσμιο στίγμα τουριστικής αναφοράς», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Ο Dr Martin Landislau Salomon ως γενικός πρόξενος της Ρουμανίας εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε ότι πάνω από 100.000 Ρουμάνοι επιλέγουν τη χώρα για διακοπές το καλοκαίρι. «Το φεστιβάλ γεφυρώνει δύο λαούς και αναπτύσσει συνεργασίες μεταξύ των καλλιτεχνών», πρόσθεσε η Anca Chisalita, πολιτιστική ακόλουθος της πρεσβείας.

Συναυλίες, θέατρο, αφιερώματα…

Τα εγκαίνια του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα τελεστούν στις 2 Ιουλίου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Στο πλούσιο πρόγραμμα εντάσσεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με μια παραγωγή («Επτά επί Θήβας», Αρχαίο Θέατρο Δίου, 20/8) και μια συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου («Αντιγόνη» του Σοφοκλή, Θέατρο Δίου, 3/8). Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης δήλωσε πως από του χρόνου επιδίωξή του είναι το Κρατικό να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Επίσης, στο πλαίσιο της παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (9/7) σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη, που είναι η παράσταση που ξεκίνησε το πρώτο φεστιβάλ πριν από 45 χρόνια, θα τιμηθεί ο ιδρυτής του θεσμού Κλέος Γώττας.

Άλλες παραστάσεις που θα δοθούν στο Θέατρο Δίου είναι η ρουμανική «Αρκούδα, το όμορφο ταξίδι των αρκούδων πάντα» (7/7), η «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Β. Βασιλάκη (17/7), η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά, το «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» σε σκηνοθεσία Α. Γκολέμα (25/7), ο «Σιρανό Ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν σε σκηνοθεσία Ι. Κακλέα (29/7), ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη (6/8), ο «Κουρέας της Σεβίλλης» σε κείμενο-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού (23/8) και πλήθος άλλων παραστάσεων. Στον ίδιο χώρο θα γίνουν επίσης συναυλίες από Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη (22/6), Σταμάτη Κραουνάκη (30/7), Νατάσσα Μποφίλιου (8/8), Γιώργο Νταλάρα και Ζαχαρία Καρούνη (13/8), Γιάννη Πάριο (25/8) και μουσικές παραστάσεις παραδοσιακής ελληνικής και ρουμανικής μουσικής όπως και αφιερώματα.

Επίσης, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους της Πιερίας, όπως στα Αρχαία Λείβηθρα, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου, στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης κ.α.

Όλο το πρόγραμμα στο: festivalolympou.gr και πληροφορίες στο 23510-76041.

επιστροφή στην κορυφή