Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Άνοιξε ο δρόμος Ν. Μουδανιών - Ν. Ποτίδαιας

20160422 114858

Κυκλοφοριακή «ανάσα» για το καλοκαίρι

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής το οδικό τμήμα Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας. Με ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ο δρόμος επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση και ειδικότερα καταργήθηκε η παράκαμψη μήκους 2,5 χιλιομέτρων στην περιοχή του Αγίου Μάμαντος. Παράλληλα, έχει απομακρυνθεί σε σημαντικό βαθμό η κάθετη σήμανση που είχε τοποθετηθεί για την εκτέλεση των εργασιών. «Η συγκεκριμένη αρτηρία θα έχει μιάμιση λωρίδα ανά κατεύθυνση. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα θέτει σε ισχύ η Τροχαία των Νέων Μουδανιών -με την τοποθέτηση κώνων- για την κάθοδο προς Κασσάνδρα οι οδηγοί θα κινούνται σε δύο λωρίδες και στην άνοδο θα υπάρχει μια λωρίδα κυκλοφορίας. Το αντίστροφο θα ισχύει κατά την επιστροφή της Κυριακής», εξήγησε στο halkidikifocus.gr ο Διευθυντής Έργων Κεντρικής Μακεδονίας της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Κωνσταντίνος Παρδάλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι βελτιώνονται οι κυκλοφοριακές συνθήκες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, δεν θα λείψουν και τα προβλήτα κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής. «Ο όγκος των οχημάτων θα είναι πολύ μεγάλος από εδώ και στο εξής, όπως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Για την προσεχή Δευτέρα απευθύνουμε έκκληση στους οδηγούς να ξεκινήσουν να επιστρέφουν από νωρίς το απόγευμα ώστε να αποφευχθούν τα μποτιλιαρίσματα και οι ουρές ταλαιπωρίας», τόνισε.

Τίποτα νεότερο για τον εργολάβο

Όπως παρουσίασε με επανειλημμένα ρεπορτάζ το προηγούμενο χρονικό διάστημα το halkidikifocus.gr, η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού έργου συνάντησε νέα εμπόδια καθώς ο ανάδοχος κηρύχθηκε προσωρινά έκπτωτος λόγω διάφορων δυσκολιών και αδυναμιών. Όπως ανέφερε ο κ. Παρδάλης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εξέλιξη γύρω από το ζήτημα που έχει ανακύψει. Ο ίδιος εκτιμά πως από το Σεπτέμβριο αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση.

Που έχει "φτάσει" το έργο

Ο Διευθυντής Έργων Κεντρικής Μακεδονίας της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» γνωστοποίησε πως τα πρώτα 2 χιλιόμετρα του οδικού άξονα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ έχουν προχωρήσει σημαντικά και οι παρεμβάσεις στο παράπλευρο δίκτυο. Τα επόμενα δύο χιλιόμετρα συναντούν ορισμένα εμπόδια ως προς τις απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών και βέβαια το τελευταίο χιλιόμετρο πριν από τη γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω προσφυγών πολιτών.

Η διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο τα συνεχή προβλήματα «φρενάρουν» την ολοκλήρωσή του με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας ενώ ανάλογες είναι και οι απώλειες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι διαμαρτυρίες επισκεπτών και επαγγελματιών για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονταν το προηγούμενο καλοκαίρι.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2