Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Όταν ο πόνος μετατρέπεται σε προσφορά

BRABEYSH-TRAPEZA-AIMATOS-KALLIANTZAS-2

Βραβεύτηκε η Τράπεζα Αίματος «Γιώργος Καλλιαντζάς»

Ήταν 24 Μαρτίου του 2011 όταν ένα θλιβερό περιστατικό συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Νέας Τρίγλιας στην Χαλκιδική. Ένας μαθητής λυκείου, ο Γιώργος Καλλιαντζάς, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο σκορπώντας θρήνο και θλίψη. Ο τραγικός χαμός ενός ανθρώπου, και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα νεαρό παιδί, είναι δυσβάστακτος για όλους και πολύ περισσότερο για το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Ίσως είναι από τις λίγες φορές που μέσα από την απώλεια και τον πόνο που προκαλεί γεννιέται η ελπίδα και η προσφορά στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Έτσι, δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος «Γιώργος Καλλιαντζάς», όχι μόνο ως ένας φόρος τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή αλλά και ως μια αξιέπαινη προσπάθεια έμπρακτης προσφοράς ζωής. Και ήταν κάτι που αντιπροσώπευε απόλυτα τον Γιώργο που έδινε τα πάντα σε όλους.

Το ξεκίνημα έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011 με τη διοργάνωση της πρώτης αιμοδοσίας, όπου η ανταπόκριση ήταν συγκινητική με 94 αιμοδότες, πολλοί από τους οποίους πρόσφεραν αίμα για πρώτη φορά.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η Τράπεζα Αίματος μετρά στο ενεργητικό της 11 αιμοδοσίες και με τον αριθμό των μονάδων αίματος να αγγίζει ή να ξεπερνά τις 100 κάθε φορά.

Πολύ πρόσφατα βραβεύτηκε με το χάλκινο μετάλλιο από το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για τη δραστηριότητα που ανέπτυξε στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και για την πολύτιμη συμβολή του στη διάδοση της ιδέας του εθελοντή αιμοδότη.

Η εκδήλωση όπου τιμήθηκαν οι φορείς Εθελοντών Αιμοδοτών της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που είναι η 14η Ιουνίου. «Είναι η επιβράβευση του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και κάθε αιμοδοσία αποτελεί και μια έκπληξη», δήλωσε στο halkidikifocus.gr η μητέρα του Γιώργου Καλλιαντζά, Κατερίνα Σγουρή. «Η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση οφείλεται στους δεκάδες εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι πλαισιώνουν με την προσφορά τους την αιμοδοσία. Χωρίς εκείνους δεν είχαμε επιτύχει τίποτα», πρόσθεσε.

 

METALLIO-KALLIANTZAS

 

Οι Σύλλογοι και οι Φορείς που βραβεύτηκαν επελέγησαν με βάση τη δράση που αναπτύσσουν και ιδιαίτερα τον αριθμό των μονάδων αίματος που έχουν συγκεντρώσει. Με το ίδιο κριτήριο θεσπίστηκαν και τα τρία μετάλλια, χάλκινο, χρυσό και αργυρό. «Η διάκριση είναι πολύ σημαντική, καθώς πρόκειται για μια σχετικά νεοσύστατη τράπεζα αίματος. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν φορείς που μετρούν 30 ίσως και περισσότερα χρόνια δράσης», σημείωσε η κ. Σγουρή.

 

EPAINOS-KALLIANTZAS

 

Πολύτιμη και συνεχής προσφορά

Στη διάρκεια της πενταετούς λειτουργίας της, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η Τράπεζα Αίματος «Γιώργος Καλλιαντζάς» κλήθηκε να βοηθήσει συνανθρώπους μας που είχαν άμεση ανάγκη μετάγγισης. «Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες αιτήματα για διάφορα περιστατικά και φροντίζουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν», ανέφερε η κ. Σγουρή.

Οι περισσότερες μονάδες αίματος που έχει συγκεντρώσει η Τράπεζα διατηρούνται στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και ορισμένες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Η αιμοδοσία διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, κάθε Σεπτέμβριο και Μάρτιο. Έτσι, η επόμενη και 12η κατά σειρά αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

BRABEYSH-TRAPEZA-AIMATOS-KALLIANTZAS-1

13466140 905798486215900 975549303043085758 n-1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2