Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αντιδράσεις στη Νικήτη για το κλείσιμο παραλίας

aggerg2a

Παρανομίες από beach bar καταγγέλλει ο πρόεδρος του χωριού

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Νικήτης, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου κάτοικοι και τοπικοί φορείς ξεσηκώθηκαν για το κλείσιμο της πρόσβασης προς την ακτή από τον ιδιοκτήτη beach bar που λειτουργεί στην τοποθεσία «Άγιος Γεώργιος».

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προκλητική στάση της συγκεκριμένης επιχείρησης που έκλεισε τον δρόμο στον αιγιαλό τοποθετώντας ομπρέλες και ξαπλώστρες. «Έχει καταλάβει παράνομα τον αιγιαλό, μισθώνοντας ένα τμήμα του παλιού αιγιαλού από το Ελληνικό Δημόσιο (πρώην ΕΤΑ), μεταξύ της περίφραξης του καταστήματος και του δρόμου», καταγγέλλει στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος. Ο ίδιος διευκρινίζει πως ο επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να ενοικιάσει τμήμα του αιγιαλού ωστόσο είναι υποχρεωμένος να αφήνει μια ελεύθερη ζώνη 5 μέτρων για τη διέλευση των λουομένων. «Αυτή τη στιγμή δεν περνάει τίποτα. Ό,τι έχει τοποθετήσει είναι όλα παράνομα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβανέκος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σιθωνίας μετέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο σημείο και έθεσαν τα όρια σε σχέση με το δρόμο και τον αιγιαλό που βρίσκονται κοντά στο beach bar. «Ο ιδιοκτήτης αρνείται πεισματικά όσα καθόρισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζήτησε να γίνουν οι σχετικές υποδείξεις από τον ιδιώτη πολιτικό μηχανικό, στον οποίο ανέθεσε την τοπογράφηση», εξηγεί ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, κάνοντας λόγω για προφάσεις προκειμένου να κωλυσιεργήσει η υπόθεση. «Προφανώς επιχειρεί να δουλέψει ανενόχλητος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως συνέβη και τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς», υποστηρίζει.

 

agger5

 

Μήνυση στην Αστυνομία

Ο κ. Γιοβανέκος ήδη έχει καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου ενώ ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη συγκεκριμένη αρχή. «Θα έπρεπε να δοθεί εντολή για να ανοίξει η πρόσβαση προς την παραλία και όχι να μας κατηγορούν ότι διώχνουμε επενδύσεις και υποκινούμε την τοπική κοινωνία σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες», υπογραμμίζει με έμφαση ο ίδιος. «Ο κόσμος που ξεσηκώθηκε έχει το δίκιο με το μέρος του και το πρωί της Κυριακής αποφεύχθηκαν επεισόδια την τελευταία στιγμή», προσθέτει.

Στην Κτηματική… η λύση

Τον τελικό λόγο στην υπόθεση έχει η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας θα πρέπει το αργότερο έως την Τρίτη να μεταβεί στην περιοχή και να θέσει τα αντίστοιχα όρια σε σχέση και με τον «επίμαχο» χώρο που μίσθωσε ο επιχειρηματίας.

 

aggerg4a

106 1063

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 10:45
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2