Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Θεσσαλονίκης ο υπ. Δικαιοσύνης

stokokkino.grphotosgallerysprprosfyges-31466422568-b638a49137a12c055c793ecde26b1e07e9f14be5-864x400 c

Προωθείται υπηρεσία νομικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες


Την αισιοδοξία του για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος κατά τις επισκέψεις του στο παλιό εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ και στο στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου" στα Διαβατά.

«Θέλω να βλέπω "μισογεμάτο" το ποτήρι γιατί, αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες και χρειάζονται ακόμα πράγματα για να γίνουν, εντούτοις έγινε δουλειά στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς διαβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγγειλε ότι θα αναπτυχθεί υπηρεσία νομικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες προκειμένου να προωθούνται τα θέματά τους ενώ, σχολιάζοντας την απόφαση για την αλλαγή σύνθεσης των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου, εξήγησε ότι θα εισέρχονται δικαστές «ώστε να υπάρχει περισσότερη νομική εμπειρία».

Ανήλικοι το 47% των προσφύγων στα Διαβατά

«Ήρεμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά η υπεύθυνη του κέντρου, υπάλληλος της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Γιώτα Δρογγίτη.

«Επειδή ήδη έχει αρχίσει και μεταφέρεται πληθυσμός, μέσω των προγραμμάτων της Ύπατης Αρμοστείας, έχουμε ηρεμία στον πληθυσμό καθώς οι πρόσφυγες βλέπουν ότι υπάρχει κινητικότητα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης, το κέντρο στα Διαβατά φιλοξενεί 1.747 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 831 είναι ανήλικοι και κυρίως κάτω από 7 χρόνων. Ο δε μέσος όρος ηλικίας, είναι περίπου τα 20 έτη.

Η πλειονότητα των φιλοξενούμενων -73,73%- είναι από την Συρία και ακολουθούν οι Αφγανοί σε ποσοστό 14,02% και οι Ιρακινοί, ποσοστό 10,36%.

επιστροφή στην κορυφή