Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε το Mount Athos Area KOUZINA 2016

3f1eee58-5208-43d0-80ad-0ad1de85e022

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το επόμενο

 

Με την τελετή λήξης του φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Aristoteles Holidays Resort & Spa, ολοκληρώθηκε το 6ο Mount Athos Area KOUZINA 2016.
Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ζωντανής αποχαιρετιστήριας βραδιάς πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση ολόκληρου του φετινού «γαστρονομικού» χρόνου και παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας, ενώ βραβεύθηκαν οι αρωγοί αυτής της μοναδικής στα χρονικά συνέργειας ετερόκλητων ανθρώπων, οι οποίοι προσέφεραν στη διοργάνωση είτε μέσω κύριων, είτε μέσω παράλληλων δραστηριοτήτων. Παιδικά χορευτικά συγκροτήματα προερχόμενα από οικισμούς της ορεινής αλλά και της παράκτιας προαθωνικής ζώνης έκλεισαν χαρούμενα την εκδήλωση, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας, ενότητας αλλά και διαιώνισης της προσπάθειας, η οποία φιλοδοξεί να περάσει από γενιά σε γενιά ως κληροδότημα εκείνων που «έφυγαν» προς αυτές που ακολουθούν.
Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αντώνης Μανδρίτης, ο οποίος εκπροσώπησε τη Μεγαλόνησο μια χρονιά κατά την οποία το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας. Στην τελετή λήξης του KOUZINA 2016 παραβρέθηκε επίσης ο Επίτιμος Πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, Ιωάννης Βεργίνης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πολυγύρου, Τάκης Ζαγγίλας, πρόεδροι δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων και πλήθος επιχειρηματικού κόσμου και κοινού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mount Athos Area KOUZINA 2016 βραβεύθηκε από τα Tourism Awards 2016 με το GOLD βραβείο ποιότητας στην κατηγορία ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αποτελώντας πρότυπο project και πυλώνα ανέλιξης του τοπικού αλλά και του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φέτος, 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη, στο θεματικό τουριστικό πρόγραμμα με τίτλο «οι δρόμοι του Αριστοτελικού Μελιού», το οποίο κατά την πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης ακολούθησαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε ο αριθμός – ρεκόρ των 10 δημοσιογραφικών επισκέψεων με τη συμμετοχή 86 εκπροσώπων Τύπου από την Κύπρο, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Αμερική, ενώ τα πρώτα αποκόμματα Τύπου αποτελούν ευρωπαϊκό επικοινωνιακό γεγονός.
Οι δραστηριότητες της διοργάνωσης συνέθεσαν ένα ανανεωμένο και γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο αποτυπώνει πλήρως τη γαστρονομική ιστορία και την πληθώρα των τοπικών προϊόντων ολόκληρης της ανατολικής Χαλκιδικής.
Στο φεστιβά συμμετείχαν 28 τοπικοί παραγωγοί, 13 τοπικοί σύλλογοι αλλά και πάνω από 500 εθελοντές από ολόκληρη την προαθωνική χερσόνησο. Παράλληλα, η επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και οι διακεκριμένοι chef Χρήστος Χριστοδούλου, Δημήτρης Τσανανάς, Loic Pasco, Γιώτα Πολυχρονίδου, Λευτέρης Αθανασόπουλος και Mark Vekermans πραγματοποίησαν εξαιρετικές συνεργασίες με τοπικούς chef, ενώ ο bartender Γιώργος Μακρόπουλος παρουσίασε το signature cocktail του φεστιβάλ, βασισμένο στην παραδοσιακή μουντοβίνα και στις ντόπιες βιολογικές μαρμελάδες.
Και ενώ το 6ο Mount Athos Area KOUZINA, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Κ.Ο.Τ., μόλις τελείωσε, το 7ο ήδη ξεκινά με τιμώμενους προορισμούς την Ήπειρο, από ελληνικής πλευράς και από ευρωπαϊκής την Ισπανία.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020